Företag

Inför Häcken - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 18 sep 2024

Viktig hängmatch i tätstriden på torsdag då DIF beger sig till Bravida Arena. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

BK HÄCKEN - DJURGÅRDEN

Torsdag 19 september klockan 19:00, Bravida Arena

Köp biljett.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Albin Ekdal, Piotr Johansson, Malkolm Nilsson Säfqvist, Patric Åslund samt Tobias Gulliksen (avstängd) är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

7 varningar: Besard Sabovic
5 varningar: Jacob Une Larsson
4 varningar: Gustav Wikheim
3 varningar: Adam Ståhl, Tobias Gulliksen
2 varningar: Viktor Berg, Albin Ekdal, Daniel Stensson, Jacob Rinne
1 varning: Magnus Eriksson, Oskar Fallenius, Rasmus Schüller, Malkolm Nilsson Säfqvist, Haris Radetinac, Peter Therkildsen, 

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Viktor Berg, Albin Ekdal, Jacob Rinne, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

Spaningar

  • Synnerligen viktiga poäng på spel för båda lagen i denna hängmatch som flyttats fram till nuvarande datum på grund av Europa-spel.
  • Tappad mark i toppstriden med endast en bärgad poäng på hemmaplan mot ett svårspelat Mjällby, där det skapades gott om fina chanser som inte kunde omsattes i mål.
  • Gustav Wikheim är på gång igen och har kunnat träna fullt under några pass.
  • Tobias Gulliksen är avstängd efter sitt gula kort mot Mjällby.
  • Laget hänger kvar och tränar i Göteborg inför helgen med tanke på söndagens bortamatch mot GAIS.
  • Fyra spelare i riskzonen där ytterligare ett gult kort innebär avstängning mot Mjällby: Viktor Berg, Albin Ekdal, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

 

 

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:

– Vi ligger bra till om man räknar halva matchen sett till hur det såg ut senast. Höjderna finns där och det var väldigt bra i perioder mot Mjällby. Samtidigt är de sämre perioderna för svaga så, målsättningen för vår del är att höja golvet i vår prestation och sedan så ofta som möjligt närma sig den högre nivån. Men vi såg tydligt att vi har det i oss, resonerar ”Tolle” som är förberedd på ett digert schema för laget den kommande tiden.
– Det är väldigt många matcher som väntar. Nu har vi spelat en av åtta matcher på 3,5 veckor och vi kommer att behöva använda många spelare. Att ha exakt samma startelva i alla de matcherna är knappast att tänka på, så vi får se vilka spelare som visar framfötterna och sedan fördelar vi speltiden.

Beträffande tid så sparas en del av den varan in genom att stanna i Göteborg inför mötet mot GAIS under söndagen.
– Vi stannar kvar i Göteborg efter matchen för att slippa resandet och spara in den tiden. Vi kommer att träna och umgås där nere, så det känns som ett bra upplägg för oss. 

Om BK Häcken

  • Räddade kryss på övertid till 3-3 senast mot IFK Göteborg
  • På nionde plats i tabellen med 33 poäng och en match mindre spelad.
  • Ali Youssef är lagets bäste målskytt i serien med sju nätkänningar.
  • Inga avstängningar inför matchen.

 

Thomas Lageröf om Häcken

– Ett bra fotbollslag som är väldigt offensivt balanserade. De gör mycket mål men släpper även in en del bakåt, så det blir ofta målrika matcher när Häcken spelar. De har som sagt sin främsta egenskaper i offensiven, är bra på att skapa målchanser både på snabba omställningar och genom längre anfall, där de nöter ner motståndarna och är skickliga i kombinationsspelet runt boxen.
– Så vårt försvarsspel måste vara på topp, både när gäller deras omställningar och kring vårt eget straffområde. Sedan finns det ju såklart en massa saker hos Häcken som man kan utnyttja, men det som sticker ut mest är som sagt deras offensiva potential.

 

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan:

DIF - Häcken, 3-3, Alllsvenskan maj 2024
DIF - Häcken 1-0, Allsvenskan maj 2023
Häcken - DIF 4-1, Allsvenskan maj 2023
Häcken - DIF 3-0, Svenska Cupen mars 2022
DIF - Häcken 0-1, Allsvenskan okt 2022

19 september, torsdag 19:00Bravida Arena

BK HäckenDjurgården
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat