Företag

Inför Västerås SK - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 26 jan 2024

Försäsongen rullar vidare med ny träningsmatch mot VSK på lördag. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

VÄSTERÅS SK - DJURGÅRDEN

Lördag 27 januari klockan 14:00, Hitachi Energy Arena

Köp biljett här

Truppstatus

– Lucas Bergvall, Samuel Dahl, Gideon Granström, Hampus Finndell och Gustav Wikheim är de spelare som inte är tillgängliga för spel, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar

  • Dags för årets andra träningsmatch efter en kylslagen uppstart mot BP i lördags med blandade intryck. 
  • Laget matchar snäppet mer tävlingsinriktat mot VSK där några ökar sin speltid medan vissa kommer att spela lite mindre.
  • Lucas Bergvall och Miro Tenho är båda tillbaka i träning efter att ha vilats i matchen mot BP.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Fysiskt så ligger vi bra till, däremot är det ganska tunga ben eftersom vi tränar hårt. Men det ska det vara så här års och vi känner att vi har bra tryck i träningen. Då blir det ju rätt tunga påkar, så det får vi nog leva med ett par veckor till, säger ”Tolle” som vill se progression och mer kollektivism mot VSK.
– I övrigt så hoppas jag att vi ska komma en vecka längre fram i att vi pratar samma språk och gör samma saker. Mot BP spelade vi med två helt olika startelvor där alla gjorde 45 minuter. Det var en start och något att utgå ifrån. Nu har vi tittat på bilder från det och jag hoppas att det sitter ihop lite bättre i helgen. Även om det lär vara långt ifrån perfekt på lördag vill jag se att vi har kommit ett steg längre - att vi pratar samma språk och gör fler kollektiva aktioner såväl anfalls- som försvarsmässigt.

Beträffande matchningen så blir det en mindre jämn fördelning av matchminuter jämfört med BP, där vissa spelare nu kliver upp i speltid.
– Några spelare ska väl upp på lite längre speltid beroende på hur deras status är. Men de allra flesta kommer att få speltid, även om vi har några som inte är riktigt matchdugliga efter skador. Så de som åker med till Västerås får sannolikt minuter och sedan får vi se hur de fördelas, säger ”Tolle” som därmed indikerar att vässandet av laget är igång.
– Tävlingssäsongen är ju bara tre veckor bort och då ska det spelas 90 minuter. Så det gäller att börja öka dosen redan nu.

 

Om Västerås SK

  • Nykomling i Allsvenskan efter att ha vunnit Superettan med sex poängs marginal i fjol.
  • Har inte träningsmatchat innan utan det här blir första testet för VSK i år.
  • Har värvat unge ytterbacken Alexander Thongla-Iad Warneryd men samtidigt tappat anfallaren Jaheem Burke till slovakiska FC Spartak Trava.
  • Jabir Abdihakim Ali var lagets bäste målskytt förra året med 14 fullträffar.

 

Thomas Lagerlöf om VSK
– Förra året spelade de med tre/fembackslinje och var offensivt tiltade av det jag sett. De gjorde ju en väldigt bra säsong förra året och har kvar samma tränare, så vi utgår från att de kommer att se likadana ut rent formmässigt. Men det blir ju ändå gissningar och vi fokuserar mest på vårt eget spel inför lördagen.



Matchen visas på discovery+

27 januari, lördag 14:00Hitachi Energy Arena

Västerås SKDjurgården
0-0 (0-0)

  • Publik (Hitachi Energy Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat