Landslagssvepet - mål för Bergvall och Jawla

• Ungdom
  • Akademi
  • 15 okt 2023

Det blev mål direkt i U21-landslagsdebuten för Lucas Bergvall och dubbla mål för Kalipha Jawla i P17-landslagets landskamper mot Polen och Tjeckien.

Det blev snabba ryck för Lucas Bergvall som kallades in till svenska U21-landslaget i måndags och under lördagen blev det debut omgående mot Moldavien - som den sjätte yngste svenske U21-landslagsspelaren genom tiderna.
Lucas kom in med tjugo minuter kvar i regnrusket i Falkenberg och krönte en fin debut med att bli målskytt i 89:e minuten då han satte 4-0, vilket också blev slutresultatet.

En annan DIF-spelare som är i god målform är Kalipha Jawla som målade två gånger om i svenska P17-landslaget. Först som startspelare i landskampen mot Polen i torsdags då han gav Sverige ledningen med 1-0 redan i sjätte minuten. Därefter tog dock polackerna över matchen och vann med 4-1 och Djurgårdens mittfältare Isak Alemayehu fanns också med från start i det mötet.
Ytterligare nätkänning för Kalipha blev det sedan i lördagens landskamp mot Tjeckien då DIF PA19-anfallaren inledde på bänken, men kom in i 70:e minuten - samtidigt som Isak Alemyehu byttes in - och reducerade till 4-3 i 86:e minuten.

Även det svenska P18-landslaget var i farten och DIF PA19-mittfältaren Gideon Granström fanns med från start när Slovakien väntade på bortaplan i Bratislava. En match som slovakerna vann med 4-1 och för "Gidde" blev det spel i en timme av matchen,

För Rasmus Schüllers Finland blev det en tung förlust med 3-0 i EM-kvalet mot Slovenien. Rasmus spelade första halvlek och ersattes därefter av Daniel Håkans. En förlust som minskar chanserna till avancemang rejält för ”Berguvarna” och tre poäng är därmed ett måste i tisdagens kval mot Kazakstan.

Även Azerbajdzjan EM-kvalade och vann mot Estland med 2-0, dock blev det ingen speltid för Musa Gurbanli som fanns på bänken under matchen.