Företag

Rapport från rikslägret – flick och pojk

  • 6 juli 2024

Djurgården hade många spelare representerade på rikslägret i Halmstad. Här ger några av spelarna en rapport från veckan.

På rikslägret samlas sammanlagt 308 15-åriga flickor och pojkar. På flicklägret deltog 138 spelare, och på pojklägret deltog 140 spelare plus 30 future-spelare. Djurgården hade fyra flickspelare och tolv pojkspelare representerade – flest antal spelare av alla lag i Sverige.

Så här skriver Svenska Fotbollförbundet om Rikslägret:

”På Rikslägret lär talangfulla 15-åringar sig mer om spelet fotboll, de träffar nya kompisar, utvecklar vänskapsrelationer och får fördjupad kunskap om vad som krävs av en ung spelare med fotbollsdrömmar. Spelarna åker hem med påfylld energi, nyväckt nyfikenhet och en bättre insikt om den stora bilden runt fotbollslivet. Allt från matchfixning till agentrelationer och antidopning.

Spelarna ska erbjudas möjlighet att utvecklas och utbildas. Rikslägret är ett steg på spelarnas resa att bli aktuella för landslagsspel. Till lägret kommer de spelare som för dagen har kommit längst i sin utveckling. Lägret är stimulerande men också utmanande. Dagar av glädje i kompisars sällskap men även en miljö med skarp konkurrens."

Djurgården hade fin representation på plats med fyra flickspelare och hela tolv pojkspelare uttagna, och vi har pratat med några av Djurgårdsspelarna om hur veckan var. Läs rapporterna nedan via vår ungdomssektions egna nya hemsida DIFUngdom.se

Flickspelarnas upplevelser från rikslägret i Halmstad.

Pojkspelarnas upplevelser från rikslägret i Halmstad.

Senaste nyheter