Företag

På söndag laddar vi för knatteavslutning på Stadion

  • Ungdom
  • 4 okt 2024

I samband med DIF - Piteå avslutas höstens Knatteskola med aktiviteter på Stadion för alla våra 600 Djurgårdslirare födda mellan 2017-2020. Var på plats och passa även på att boka Vinterknatteskolan redan nu, intresset är stort och platserna går fort.

På söndag väntar en klassisk Knatteavslutning i samband med damernas hemmamatch mot Piteå och som vanligt blir det ett ärevarv på Stadions innerplan, diplomutdelning och en eftermiddag full med aktiviteter som sätter pricken över i:et för årets Knatteskola. Höjdpunkten blir utan tvekan ärevarvet, som äger rum i halvtid i matchen mellan Djurgården och Piteå.
I år kan vi, med lite tur, få se närmare 600 barn på planen. Axel Hellberg Olsson, ansvarig för Knatteskolan och Kaninbollen, är förväntansfull inför söndagen och hoppas på ett stort antal deltagare.
– Vi har planerat en kanoneftermiddag för alla knattar och hoppas verkligen alla prioriterar att komma till Stadion kl. 16.00, säger Axel. Utan att avslöja för mycket kan jag berätta det blir fiskedamm, hoppborg, diplomutdelning - och så bjuds det på damallsvensk fotbollsmatch såklart!

När väl söndagens Knatteavslutning är avklarad blickar Axel framåt mot helgen 16-17 november. Djurgårdens populära Knatteskola har nämligen, sedan vintern 2023/2024 en följeslagare i form av Vinterknatteskolan. Axel är väldigt glad och nöjd över att kunna erbjuda fotboll för de minsta lirarna även under de kallare månaderna.
– Vinterknatteskolan hade sin uppstart förra vintern och blev en omedelbar succé. Konceptet är likt Knatteskolans, med glädje och utveckling i fokus. Träningen bygger på att utveckla grundläggande fotbollsfärdigheter i en trygg och uppmuntrande miljö, samtidigt som barnen får chansen att träffa nya kompisar och träna på laganda, säger Axel.
– Vi ser fram emot att starta Vinterknatteskolan även i år, säger Axel Hellberg Olsson och fortsätter. Det är otroligt givande att se barnens glädje när de får en boll vid fötterna och se hur snabbt de utvecklas både som spelare och som lagkamrater.

Vinterknatteskolan bedrivs i Hjorthagshallen mellan kl. 8.00-9.00 på lördagar (för barn födda 2018) och på söndagar (för barn födda 2019).
Axel medger att de tidiga träningarna kan vara en utmaning för vissa, men kommer att se till att det finns något för alla.
– Det finns kanske några vårdnadshavare som ryggar tillbaka över de tidiga morgnarna, men vi kommer se till att ha kaffe redo för de extra morgontrötta, säger Hellberg Olsson med ett leende.

Han poängterar också vikten av att anmäla sig i tid, då platserna redan börjar fyllas av spelare som just avslutat årets Knatteskola.
– Det går snabbt, särskilt när vårdnadshavare ser hur mycket barnen njuter av att vara en del av fotbollsgemenskapen och hur stolta det är över att få bära Djurgårdströjan varje vecka. Vi rekommenderar verkligen alla intresserade att anmäla sig så snart som möjligt!

För mer information och för att säkra en plats i årets Vinterknatteskola, läs mer på anmälningssidan.

6 oktober, söndag 17:00Stockholms Stadion

DjurgårdenPiteå IF
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat