Företag

Inför Djurgården - Piteå

  • Damer
  • A-lag
  • 4 okt 2024

Norrländskt besök väntar hemma på Stadion under söndagen när DIF tar sig an gästande Piteå.

DJURGÅRDEN - PITEÅ IF

Söndag 6 september kl. 17.00, Stadion

Köp biljett

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Truppstatusen är i stort sett oförändrad där vi dock behöver utvärdera läget för StinaLisa Johansson. Men i övrigt är det samma antal tillgängliga spelare som senast. Så vi håller tummarna för att det inte sker något under lördagen, meddelar tränare Marcelo Fernandez.

Ackumulerade varningar OBOS Damallsvenskan

3 varningar: Matilda Plan
2 varningar:
Tove Almqvist, Alexsandra Lobanova 
1 varning: Pauline Hammarlund, Louise Hvarfner, StinaLisa Johansson, Sessy Åsland

Spaningar

  • Djurgården är tillbaka på Stadion igen för att jaga tre nya poäng mot gästande Piteå.
  • Det blir klassisk knatteavslutning med våra härliga DIF-lirare födda 2017-2020 på plats för ärevarv och aktiviteter.Läs mer om knatteavslutningen här.
  • Tre förväntade och viktiga poäng bärgades mot tabelljumbon Trelleborg senast.
  • Sara Lillja Vidlund gjorde sina första matchminuter på över ett år på Vångavallen. 
  • Tove Almqvist och Alexsandra Lobanova står på två varningar och missar nästa match vid ytterligare gult kort

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:

– Vi går in i matchen med en bra känsla. Jag är nöjd med hur vi har tränat under veckan och vi hade ett bra pass i härligt höstvärme på Lidingövallen under fredagen. Så jag är försiktigt optimistisk inför matchen, fast det brukar jag å andra sidan ofta vara. Men vi är i en god form för tillfället vilket så utgångsläget är gott, konstaterar Marcelo som har med sig en viktig vinst på Vångavallen senast.
– Det är bra för oss att ha en seger i ryggen mot Trelleborg och vi har gjort bra matcher mot både IFK Norrköping och Linköping innan dess. Så jag hoppas att vi kan fortsätta att ackumulera plustecken på våra prestationer.

Inramningen ser ut att bli trivsam med dubbel-DIF, utlovad höstsol och Knatteavslutning med hundratals DIF-spelare från det yngsta gardet på plats.
– Förutsättningarna ser utmärkta ut för en fin fotbollssöndag. Så vi hoppas på mycket folk på Stadion och att vi får en bra eftermiddag för hela föreningen med två starka prestationer, först på Tele2 Arena och sedan på Stadion .


Om Piteå IF

  • På sjunde plats i tabellen med 26 poäng, tre efter DIF.
  • Förlorade knappt med 1-0 mot Rosengård senast.
  • Asla Johannesen och Josefin Johansson är lagets bästa målskyttar med tre mål var.
  • Anfallaren Anam Imo är avstängd.
  • Något av ett bogey team för DIF de senaste åren, dags att vända den trenden nu.

 

Marcelo Fernandez om Piteå

– Att kunna hantera andrabollsspelet bra, när det gäller det som blir över framför våra mittbackar, kommer att bli ett jätteviktigt scenario för oss. Även deras fasta situationer måste vi vara förberedda på. Kan vi hantera de bitarna har vi en bra möjlighet i den här matchen. 
– Sedan behöver vi få till ett fartfyllt anfallsspel som jag tycker att vi hade till stora delar mot både Norrköping och Linköping. Med få touch, mycket löpningar där det finns en hunger i att vinna tillbaka bollen när vi tappar den. Kan vi få ihop de delarna med ett bra kollektivt och aggressivt försvarsspel, där det är prestigefyllt att försvara den egna boxen, kommer vi att ge oss själva bra förutsättningar för att vinna matchen. Så det är viktigt att helheten sitter mot ett så pass bra lag som Piteå, berättar Marcelo som är väl medveten om gästernas defensiva kapacitet.
– Piteå är ofta svåra att få hål på, men har vi en bra dag kan vi självklart göra mål på dem. Så det gäller som sagt att ha mycket fart och löpningar i anfallsspelet med spelare som hela tiden vill vara delaktiga.

 

Fem senaste damallsvenska möten lagen emellan

Piteå - Djurgården 1-0, OBOS Damallsvenskan juni 2024
Piteå - Djurgården 4-0, OBOS Damallsvenskan juni 2023
Djurgården - Piteå 0-2, OBOS Damallsvenskan maj 2023
Piteå - Djurgården 3-0, OBOS Damallsvenskan juni 2022
Djurgården - Piteå 1-4, OBOS Damallsvenskan mars 2022

6 oktober, söndag 17:00Stockholms Stadion

DjurgårdenPiteå IF
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat