Företag

Tack för den här tiden Hampus Finndell!

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 juli 2024

Djurgårdens 24-årige mittfältare övergår till norska Viking Stavanger.

Transferfönstret står på vid gavel och det har blivit dags att tacka av Hampus Finndell – en spelare som varit en viktig och bidragande faktor i Djurgårdens framfångar i Europa och Allsvenskan och som nu tackar för sig för att fortsätta fotbollsresan i norska Viking Stavanger.

Trots sin relativt unga ålder har 24-årige Hampus hunnit med dryga sex säsonger i DIF. När han anslöt från Groningen 2018 var förväntningarna högt ställda på den BP-fostrade supertalangen. Resan fram till en kontinuerlig startplats blev dock krokig till en början med en utlåningsperiod i Dalkurd.
Men under 2021 cementerade sig Hampus i elvan och sedan dess har det totalt blivit 111 tävlingsmatcher med 16 mål och tre assist under tiden i Djurgården. Vi minns bland annat många av hans fina prestationer och mål under det magiska Europa-året 2022, då Djurgården firade triumfer i UEFA Conference League.

Nu väntar dock en ny klubbadress i vårt grannland och Hampus lämnar Djurgården med blandade känslor.
– Det känns såklart vemodigt att lämna, jag har haft en fantastisk tid i Djurgården sedan jag kom. Så samtidigt som det känns positivt för mig att få komma till Viking Stavanger är det ju ledsamt att ta farväl av den fina Djurgårdsfamijen, förklarar Hampus som tar med sig många härliga minnen.
– Det är väl först och främst Europa-resan som vi gjorde med laget 2022, där jag fick vara med och bidra. Det är något som jag kommer att bära med mig hela livet. Sedan vill jag även nämna SM-guldet 2019. Jag var kanske inte jättedelaktig det året, men det var också fina minnen som alltid kommer att leva kvar. Sedan är det största generella minnet ändå att ha fått spela inför Djurgårdspubliken. Känslan har varit otrolig varje gång jag dragit på mig den blårandiga tröjan, jag har altid känt mig extra stolt och njutit av varenda sekund. Så det kommer att vara en stor saknad för mig.

Kontakten med laget kommer dock Hampus att vara noga med att bibehålla.
– Jag kommer att följa varenda sekund och varje löpmeter som Djurgården gör. Nu när jag var i Tyskland följde jag också allting under den perioden, så jag kommer att ha total koll och har många vänner kvar i laget som jag lär fortsätta att ha kontakt med.

Men nu väntar som sagt nästa kapitel på fotbollsresan och Hampus har fått en fint mottagande hos Viking Stavanger.
– Jag har fått ett väldigt gott intryck och det har varit intensiva dagar sedan de kom in i bilden. När de presenterade sitt upplägg för mig så kändes det väldigt intressant från första början. Det är en proffsig klubb med otroliga faciliteter och ett bra lag i toppen av den norska ligan. Sedan har jag inte hunnit se så mycket av Stavanger som stad, men jag har hört väldigt mycket positivt från folk jag känner som har varit här. En fin miljö att bo och leva i, förklarar Hampus som avslutningsvis tackar för sig efter 6,5 år i DIF.
– Jag vill tacka samtliga i föreningen för den tid som har varit i Djurgården, jag har verkligen njutit av min tid här och kommer att sakna hela Djurgårdsfamiljen oerhört mycket. Förhoppningsvis ses vi igen i framtiden!

 

Bosse Andersson om Hampus övergång

Därmed har det blivit dags för sportchef Bosse Andersson att önska Hampus lycka till på hans fortsatta fotbollsresa efter en lång och minnesvärd tid i den blårandiga tröjan.
– Hampus har varit tydlig med att han gärna vill fortsätta pröva vingarna utomlands och han har ett halvår kvar på kontraktet. Så vi har fört diskussioner med några klubbar i olika länder och där var Viking Stavanger den klubb som Hampus tyckte var det bästa alternativet. Nu är vi överens om en övergång i förtid och därmed blir det en permanent transfer för Hampus, berättar Bosse som därmed tackar av den 24-årige bollbegåvningen efter 111 tävlingsmatcher i DIF.
– Hampus är ju en väldigt omtyckt personlighet och en fantastisk fotbollsspelare, vilket har han visat under sin tid hos oss. Det är också värt att lyfta fram att han hade ett tålamod som ung talang och slog igenom först det fjärde året i Djurgården. Sedan 2021 har han varit regelbunden startspelare och en viktig kugge i laget som bidragit stort, både i Europa och i de allsvenska toppstriderna under de tre senaste säsongerna. Så det är bara att önska honom ett stort lycka till framöver och som vi brukar säga i tv-sammanhang: Arrivederci*, summerar Bosse.

* Italiensk fras som betyder: Tills vi ses igen, på återseende.

 

Senaste nyheter

Relaterat