Företag

Tack för den här tiden Katelin Talbert!

  • Damer
  • A-lag
  • 30 juni 2024

Den amerikanska burväktarens låneperiod är över och i samband med söndagens match mot BP tackades Katelin av när hon nu återvänder till West Ham United.

Katelin Talbert anslöt till Djurgården från Benfica – där hon varit på lån från West Ham, under sommaren 2023 – och gjorde omedelbart avtryck mellan stolparna. En dynamisk keeper med både karaktär och pondus som bjudit på ett antal spektakulära räddningar under sin tid i föreningen.

Totalt hann Katelin med 16 tävlingsmatcher i DIF-tröjan, en siffra som sannolikt varit högre utan ett längre skadeavbräck i början av vårsäsongen. Nu är hon dock helt återställd och söndagens seger mot BP blev därmed hennes sista framträdande i Djurgården, med tillhörande avtackning på Grimsta.
– Jag känner en stor tacksamhet till Djurgården, laget och alla supportrar. Den här föreningen har hjälpt mig att utvecklas till en bättre målvakt sedan jag kom hit. Jag har fått väldigt bra coachning och stöd, vilket inneburit att jag vuxit som spelare. Sedan har det varit fantastiskt att få spela ihop med denna otroligt talangfulla grupp av tjejer och att känna uppbackningen från alla inom organisationen.
– Så jag har lärt mig väldigt mycket under mitt år med laget. Sedan gick ju den här säsongen inte helt enligt förväntan med tanke på skadan i början av året, därför är jag tacksam över att jag kunde vara med nu under de senaste matcherna och bidra ute på planen. Överlag tycker jag att vi verkligen har tagit nya steg framåt och utvecklats som lag under mitt år i Djurgården, berättar Katelin som tar med sig många fina minnen och erfarenheter i bagaget.
– Mitt bästa minne är förmodligen derbymatchen den här säsongen mot AIK. Det var mycket supportrar på plats på Stadion och det var min första match efter att jag var tillbaka efter skadan. Inramningen var härlig och det var en fantastisk känsla när vi klev in och hörde publiken. Min familj var också på plats då och fick se oss vinna med 2-0, så jag kunde inte ha önskat mig en bättre comeback.

Huruvida det blir adjö eller på återseende återstår att se, men Katelin stänger inga dörrar inför framtiden.
– Självklart håller jag alltid alla alternativ öppna, så vi får se framöver. Den här föreningen är fantastisk och har blivit som en familj för mig. Så jag vill återigen understryka min tacksamhet till laget och supportrarna, avslutar Katelin.

 

Jean Balawo om Katelins sorti

Med tanke på Katelins fina prestationer i DIF-tröjan är det inte särskilt överraskande att West Ham nu vill ha tillbaka henne när låneperioden nu är över.
– Vi är givetvis väldigt stolta över att vi fick möjligheten att ha Katelin Talbert hos oss. Nu går låneavtalet med West Ham ut och hon ska därmed tillbaka dit. Katelin har varit en positiv injektion för oss sedan hon kom och bidrog till att vi lyfte oss som lag när det gick tungt under en period. Hon kom in med mycket energi och höjde ribban samtidigt som hon bidrog med stabilitet bakåt genom sitt målvaktsspel. Så vi riktar ett stort tack till henne för den tid hon har varit hos oss, berättar sportchef Jean Balawo som dock har en god backning på målvaktssidan.
– Vi tappar en skicklig målvakt ur nuvarande målvaktstrio men jag känner mig trygg i och med att vi har Elvira Björklund och Gina Schüller tillgängliga mellan stolparna.

 

30 juni, söndag 13:00Grimsta IP

BrommapojkarnaDjurgården
0-3 (0-1)

  • MålskyttarSura Yekka 45'StinaLisa Johansson 58'Matilda Plan 83'
  • Gula kortTove Almqvist
  • Domare Ulrica Löv
  • Publik (Grimsta IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat