Företag

Välkommen August Priske!

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 aug 2024

Den danske U20-landslagsanfallaren ansluter till Djurgården från Midtjylland.

Djurgården stärker upp offensiven med dansk anfallskraft när 20-årige forwarden August Priske nu är klar för spel i blårandigt under de kommande fyra åren. En fysisk och hårt jobbande striker som ansluter från FC Midtjylland, men som närmast kommer från spel i Nederländerna med FC Eindhoven i Eerste Divisie - den holländska andraligan.

Nu är det dock fullt fokus på Djurgården som gäller för August som var säker på sin sak när han fick förfrågan från Bosse Andersson.
– Först och främst har allt som jag hört om den här föreningen varit väldigt positivt. Många av dem jag har varit i kontakt med har pratat mycket gott om Djurgården. Så när frågan om att skriva på kom var det något av en ”no-brainer”. Ett av de största lagen i Sverige med fantastiska supportrar och en jättebra stad att bo i. Så jag kan knappt bärga mig för att komma igång med laget, berättar August.

Fotbollsgenerna är goda hos August där pappa Brian spelade 24 landskamper för Danmark innan han därefter inledde en framgångsrik tränarkarriär. Inte helt oväntat var intresset för bollar påtagligt även hos August och fotbollsresan kunde ta sin början.
– Jag började spela i Danmark i AC Horsens, en mindre klubb och därefter gick jag till FC Köpenhamn och spelade där i 1,5 år. Sedan blev det en flytt till FC Midtjyllands med tre år i deras U17 och U15 och efter det bar det vidare till Nederländerna och PSV Eindhoven där jag var i två säsonger.
– Sedan kom jag tillbaka till Midtjylland förra sommaren, men gick snabbt på lån till en annan holländsk klubb som heter FC Eindhoven där jag spelade förra säsongen – och nu är jag här. 

Sejouren i Nederländerna ser August positivt på och han samlade på sig en stor mängd nyttiga erfarenheter.
– Det vara en bra tid i Holland och jag lärde känna många fina människor där. En utmanande flytt för mig och man lär sig mycket om sig själv när man spelar utomlands, men också mycket om fotbollsvärlden och hur man ska hantera situationer. Rent fotbollsmässigt utvecklades jag mycket under den perioden och fick också med mig många nya lärdomar på det personliga planet, berättar August som nu ska börja bekanta sig med sin nya hemstad.
– Stockholm är ju en storstad och det verkat vara trevliga människor här, allt verkar vara bra och jag ser fram emot att lära känna staden. 

Ser man till August egenskaper på planen är det stenhårt jobb som gäller och han är inte rädd för att ta för sig i boxen.
– Jag är en anfallare som är hyfsat stor och springer dessutom rätt fort. Jag gillar att hota i offensiven och går gärna in i dueller, sedan är självklart uppdraget som striker att vara i boxen och göra mål. Det handlar om att vara beslutsam i de avgörande lägena. 

Den nya hemmaplanen har han redan fått uppleva från läktarhåll när August var på plats på Tele2 Arena i söndags då Djurgården tog sig an IFK Göteborg.
– Det är en otrolig arena och atmosfären som supportrarna skapade var fantastisk. Det var mäktigare än något jag har varit med om tidigare i Danmark och Holland. Sedan var kanske inte resultatet det bästa, men man ser ju att det finns stora kvaliteter i laget. Jag har ju inte lärt känna killarna än men det är skickliga spelare i laget och jag ser verkligen fram emot att komma igång. 

Ankomsten till Djurgården innebär givetvis att förväntningar uppstår - både på kort och lång sikt.
– Rent kortsiktigt så är jag en spelare som alltid jobbar hårt och gör mitt absolut bästa. Jag kanske inte kommer att sätta fyra mål i krysset per match, men det hårda jobbet är fundamentalt för mig och det är så jag har fostrats som spelare. Så den biten är oerhört viktig för mig, förklarar August som är social och utåtriktad vid sidan av planen.
– Jag är en lugn kille som gillar att ha lite kul också, utan att det blir för galet. Men mest gillar jag att umgås med familj och vänner och jag tror att Stockholm kommer att passa mig perfekt, det finns mycket att upptäcka här.

Första upptäckten blir Kaknäs där August drar igång omgående med träning under måndagen och han finns tillgänglig för matchtruppen som tar sig an finska Ilves på torsdag i Europa Conference League.
– Det har gått snabbt och det blev en lång söndag för mig. Men nu är jag redo för att börja träna med laget på måndag och inleda äventyret här. Djurgården är en förening med höga ambitioner och stora förväntningar på sig och det gillar jag, summerar August.

 

Bosse Andersson om August Priske

Det fanns gott om intressenter för August men valet föll på Djurgården för den eftertraktade danske strikern som nu skrivit på för fyra år i den blårandiga tröjan. En fin fjäder i hatten för sportchef Bosse Andersson som vann dragkampen och ser fram emot att följa August framfart i DIF.
– August är en ung, kraftfull forward som är utbildad både i Danmark och Holland. Han är stor, stark, jobbar alltid hårt och är en väldigt ambitiös spelare som är fokuserad på att träna hårt och utvecklas. En anfallare som är farlig i boxen med sina fysiska egenskaper, vilket gjort honom till ett eftertraktat namn för många klubbar. Så vi är väldigt glada och tacksamma att August valde att komma till Djurgården. Han har framtiden för sig med otroligt intressanta egenskaper och alla förutsättningar för att lyckas. Så det ska bli spännande att följa honom framöver i vår miljö, summerar Bosse.

 

Fakta August Priske

Position: Anfallare
Född: 23 mars 2004
Längd: 1,87 m
Tröjnummer: 26
Tidigare klubbar: FC Midtjylland, FC Eindhoven (lån), Jong PSV (lån), FC Köpenhamn, AC Horsens
Landskamper: Danmark U20 (3), U19 (5), U18 (2)

 

8 augusti, torsdag 18:00Tammela Stadion

IlvesDjurgården
1-1 (0-0)

  • MålskyttarGustav Wikheim 57'Roope Riski 65'
  • Gula kortBesard Sabovic
  • Domare Edgar Majcevs
  • Publik 8017 (Tammela Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat