Djurgården vidare efter cuprysare

• 3 apr 2001

Djurgården är vidare i Svenska Cupen efter vinst mot Enköping i 16-delsfinalen. Men segern satt hårt inne, och matchen visade sig bli en riktig rysare som gick till förlängning innan Magnus Pehrsson kunde avgöra.

Matchen mot Enköping fick ungefär samma prägel som den leriga gräsplanen i Vagnhärad: Bitvis färglös och sörjig. Djurgården var det lag som öppnade matchen bäst, bland annat försökte Jones Kusi-Asare efter bara några minuter visa sina kvaliteter på annat än grusunderlag, när han efter ett fint inlägg av Stefan Bärlin nickade utanför.

Under den första halvleken hade Rami Shaaban inte mycket att göra, och så småningom fick Djurgården utdelning när Andreas Johansson, framspelad av Lolo Chanko, kunde slå in Djurgårdens första mål efter 27 minuter.

Djurgården backade tillbaka något i den andra halvleken och det straffade sig då Enköping genom Peter Berggren kunde kvittera efter 54 minuters spel. Enköping fortsatte därefter målskörden i den 78 minuten då Thomas Andersson kunde göra 2-1, tätt följd av Olle Kullingers 3-1.

Djurgården kom tillbaka in i matchen och Magnus Pehrsson kunde reducera till 3-2 på frispark i den 83 minuten. Kvitteringen skulle kommit strax därefter, när bollen var inne i målet, efter att ha studsat på en Enköpingsspelare, men det dömdes ej för mål.
Nu kom målet som innebar förlängning i stället i ordinarie matchtids absolut sista minut, då Magnus Pehrsson slog in ytterligare en frispark.

Förlängningen dominerades av Djurgården och i matchens 103 minut drogs Abgar Barsom ned och tilldömdes straff. Straffen lades av Magnus Pehrsson som utan att tveka drämde bollen högt i mål och därmed också säkrade sitt hat-trick.

- I första halvlek och de sista 20-30 minuterna spelade vi strålande, sade Sören Åkeby efter matchen.
- Vi märkte inför förlängningen att Enköping var lite trötta, och därefter var det bara vi.

Vad säger du om målet som aldrig godkändes?
- Vi var förstås besvikna över att domaren inte blåste för mål när vi gjorde 3-3. Jörgen Sundström stod närmast och han såg att bollen var klart inne. Men det tände oss också lite grann och det blev ju bra till sist.