Företag

Djurgården tog hem dubbeln

  • Herrar
  • A-lag
  • 9 nov 2002

Svenska mästarna Djurgården blev på lördagen även cupmästare. Finalen var en kampfylld tillställning som avgjordes först i förlängningen.

En härlig inramning på ett kallt Råsunda skapade en riktig derbystämning. I det inledande tifot gratulerade Järnkaminerna ”lillebror” till en hedervärd femteplats i Allsvenskan, samtidigt som man med guldark påminde om vilka som är svenska mästare. Även på planen var det derbystämning från första stund. 

För det var en match som präglades av mycket kamp och tidvis av fult spel. Stefan Ishizakis kapning av Kim Källström i början av matchen var inte snygg, men efter att ha hämtat andan vid sidan av plan en stund kunde Kim kliva tillbaka in i hetluften igen och rapporterna efter matchen säger att det inte är någon fara med Kims högerben.

Matchen igenom var tämligen chansfattig, de vassa målchanserna lyste med sin frånvaro och i stället koncentrerades spelet på fältet snarare än i straffområdena.
Djurgården rullade boll hyfsat i första halvlek, med bollen längs marken försökte man bjuda upp till dans, medan AIK på sitt hulkliknande sätt i stället bjöd upp till kamp.

I den andra halvleken bjöds AIK in i matchen, intensiteten var stark och känslorna laddade, vilket gjorde att elegansen allt mer fick kliva åt sidan. Djurgården hade i den andra halvleken bara ett skott på mål, det var Andreas Johanssons skott i den 77:e minuten som Daniel Andersson tippade över måltaket, ut till en resultatlös hörna. Inte heller AIK hade mycket i anfallsväg. Sista chansen under ordinarie tid fick Andreas Andersson när han, flankerad av Markus Karlsson och Patrik Eriksson Ohlsson, skickade iväg ett skott alldeles utanför Andreas Isakssons mål. Men matchen gick till förlängning och golden goal.

Även förlängningen blev en uddlös historia. Åtminstone fram till dess nionde minut. Då fick Johan Elmander tag i bollen, drev fram på högerkanten, rundade Per Nilsson och slog ett inlägg mot mål. Där väntade Louay Chankos högerfot som skickade bollen i nätet. Djurgården har därmed som femte svensk klubb vunnit dubbeln.

 


AIK - Djurgårdens IF 0-1 (0-0)
(99) 0-1 Louay Chanko

Varningar DIF: Wowoah, Rasck, Eriksson Ohlsson
Varningar AIK: Rubarth, Andersson, Kibebe, Nordin

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm
Publik: 33 727

Djurgårdens lag:

Isaksson
Rasck - Eriksson Ohlsson - Karlsson - Dorsin
Rehn - Johansson - Källström
Stefanidis (91, Makondele) - Elmander - Wowoah (68, Chanko)

Ej använda avbytare: Alé, Henriksson, Mattiasson
Av Johanna Lundeberg, © DIF Fotboll

9 november, lördag 15:30Råsunda fotbollsstadion

DjurgårdenAIK
1-0 (0-0)

  • MålskyttarLouay Chanko 99'
  • Gula kortSamuel WowoahNiclas RasckPatrik Eriksson-Ohlsson
  • Domare Martin Ingvarsson
  • Publik 33727 (Råsunda fotbollsstadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat