Djurgården bjöd in till antidopinginformation

På Djurgårdens initiativ kom Riksidrottsförbundets antidopingorganisation på besök till Kaknäs.

Dagarna innan den allsvenska premiären samlades spelarna innan träningen och fick information kring hur Riksidrottförbundet jobbar med antidoping, något som inte sker hos alla elitklubbar. Det var Djurgården som bjöd in Tommy Forsgren till Kaknäs och det mottogs mycket positivt både från spelarnas och Riksidrottsförbundets (RF) håll.

– Vi uppskattar väldigt mycket att man tar ett sånt initiativ inom lagidrotten. Det är väldigt ovanligt inom lagidrotten över lag, inkluderat även handboll, ishockey, och innebandy, att man tar ett sånt initiativ så vi ser det som positivt är att en elitklubb ser till att informera sina spelare om det viktigaste de bör känna till kring antidoping, sa Tommy Forsgren om besöket.

RF är Sveriges nationella antidopingorganisation och har som mål att tillförsäkra alla idrottutövare rätten att delta och tävla i en idrott fri från doping. Förutom eget proaktivt arbete och informerande välkomnar RF egna initiativ från idrottsföreningar.

Som elitidrottare är man själv ansvarig över att känna till och följa dopingreglerna, något som nu alltså alla i Djurgårdens herrlag har stenkoll på.

Vi tackar RF och Tommy Forsgren för besöket!

Senaste nytt
Fler nyheter