Mia Jalkerud utsedd av EFD till Månadens spelare

Elitfotboll Dam utser varje månad en spelare som förtjänar lite extra uppmärksamhet och priset för oktober går till Mia Jalkerud.

En välförtjänt utmärkelse för Djurgårdens målfarliga lagkapten och så här formulerade EFD tillkännagivandet på sin sida:

Den sista omröstningen för säsongen om vem som får titeln Månadens spelare i oktober är färdigräknad och årets sista vinnare är Djurgårdens IF FF:s outtröttlige kapten Mia Jalkerud.

Trots en säsong med uteblivna resultat och en fight om överlevnad i ligan, mobiliserade sig Djurgården och med kaptenen i täten klarade man kontraktet med minsta möjliga marginal.

3–3 målet i den 89e minuten mot Piteå IF DFF i näst sista omgången där just Mia Jalkerud höll sig påpassligt framme kom att visa sig avgörande i streckstriden.
– Tack så jättemycket för denna utmärkelse! säger Mia när hon nås av beskedet.
– Efter ett tufft år så kändes det skönt att kunna avsluta på ett bra sätt och att veta att Djurgården spelar i OBOS Damallsvenskan även 2020.

Förutom titel och ära får månadens spelare 10,000kr från Svenska spel att skänka till valfritt samhällsengagerande projekt i sin förening.

Mia väljer att skänka prissumman till ”Stockholm i rörelse” ett av Djurgårdens projekt för att öka idrottsaktiviteter för barn och ungdomar i skolor, på fotbollsplaner och andra platser i Stockholm.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av ligans lagkaptener, Stefan Edberg (Svenska spel), Peter Backe (TV4) och Daniel Kristiansson (TV4).

Senaste nytt
Fler nyheter