Nya namn i fysteamet på Kaknäs 

Lär känna Viktor Helander och Thomas Avenbrand – två nya tillskott i Djurgårdens fysteam. 

Det har skett en hel del förändringar i staben på Kaknäs och förutom ett nytt tränarpar blir det även ett bitvis nytt fysteam inför säsongen. Kiropraktor Viktor Helander och sjukgymnast/fysioterapeut Thomas Avenbrand kliver in för att jobba tillsammans med befintliga naprapaten Christian Andersson medan Kalle Barrling är pappaledig och Johan Forsbring rör sig vidare för andra uppdrag.

Båda två har redan hunnit etablera sig och kört ett antal träningspass med laget och Viktor Helander trivs väldigt bra med sitt nya jobb.
– Kul att få vara på plats här i Djurgården. Jag har ju tidigare varit i Allsvenskan i två år med Sirius men med helt andra resurser. Då har jag kört både fysträning, behandling och rehab själv i stort sett. Man får inte samma effekt som nu då man kan fokusera på en sak. Kaknäs ger fantastiska möjligheter med ett jättebra gym, så alla förutsättningar för att driva en bra verksamhet finns där. Plus att jag har ett bra samarbete sedan tidigare med Kim och Tolle också, berättar Viktor,

Han har skaffat sig en gedigen utbildning och erfarenhet från idrotten genom åren där han varit verksam både på och vid sidan av planen/rinken.
– Jag är utbildad kiropraktor och har jobbat som det i sex år. Det har varit mycket jobb med idrott och jag har jobbat i Sirius med Kim och Tolle i fyra år innan jag kom hit. Men det har även blivit arbete med Almtuna i hockey och Storvreta i innebandy. säger Viktor som själv har hockeybakgrund.
– Jag har ju spelat några juniorlandskamper och även spelat i Almtuna i Hockeyallsvenskan. På slutet blev det Märsta i division 1 där jag spelade sista matcherna för ett år sedan. Nu är det tänkt att klubban ska läggas på hyllan även om ”Granen” (lagledare Daniel Granqvist) vill ha in mig i Brinken, haha. I övrigt tränar jag dessutom NHL-proffs på somrarna och har bland annat kört mycket med djurgårdarna Fredrik Claesson, Erik Gustafsson och Gabbe Landeskog.

Nu blir det ännu mer Djurgården för Viktor där puckar byts mot bollar och fokus ligger på att optimera spelarnas fysik för att bli så funktionell som möjligt. Helt enkelt att prestera på bästa sätt under en hel säsong.
– Här är jag anställd primärt som fystränare sedan har vi Christian och Thomas som mer står för behandlingsdelen. Sedan kommer jag säkert att rycka in där också och Christian är ju dessutom borta en del på landslagsuppdrag. Men mitt huvudansvar är spelarna fysiska träning. Det jag tycker är kul är egentligen att träna fys för att bli riktigt bra på idrotten och vara skadefri, inte träna fys för att bli starkare i knäböj och liknande. Vi ska hjälpa till så att vi kan vinna fotbollsmatcher och min del är att ta hand om fysen.

För Thomas Avenbrands del ligger fokus som sagt mer på behandling och även han har mycket erfarenhet och ett tungt cv inom idrottsvärlden.
– Jag är sjukgymnast och fysioterapeut och har jobbat heltid med olika lag i tjugo års tid. Bland annat med Kim (Bergstrand) i BP och senast har jag varit fem säsonger i hockeyn med Södertälje. I övrigt jobbar jag med våra landslag i futsal både damer och P19 samt även med herrarna ibland. Jag har även arbetat med volleybollandslaget och fäktningsförbundet. Men nu är det fokus på Djurgården som gäller även om jag kommer att fortsätta jobba med futsallandslagen, säger Thomas som inte behövde någon betänketid när han blev tillfrågad om jobbet.
– Känns fantastiskt kul och jag jobbade de säsongerna som Kim var i BP. Så när han frågade fanns ingen tvekan. Det vara bara att rensa det som fanns runt omkring så jag kunde komma igång, det var hundra procents glädje.

Senaste nytt
Fler nyheter