Ring varvar upp inför derbyt

”Det gäller att studsa tillbaka så fort som möjligt”, säger Jonathan Ring som vill se en höjd nivå i söndagens match mot AIK.

Efter en blixtrande start av Allsvenskan har Jonathan Ring, precis som övriga laget, haft en liten inbromsning i leveransen. Han leder förvisso fortfarande den allsvenska assistligan men ”Ringen” är mer fokuserad på att hitta flowet i spelet igen inför derbyt och var inte nöjd med den senaste prestationen mot Helsingborg.
– Svårt att säga varför det blev som det blev. Jag tycker att vi började bra i första halvlek och de första fem minuterna i andra. Vi har mycket boll och rullar runt men blir för bekväma och tror att det ska lösa sig. Sedan när Helsingborg får lite vittring så känns det som att vi tappar allt. Det är där vi måste komma ihop som lag och det är det vi har pratat om nu i veckan att vi måste göra bättre till på söndag, säger Jonathan.

Det kan uppenbarligen hända europeiska topplag som Barcelona också.
– Jo, det kan hända alla. Men det gäller att studsa tillbaka så fort som möjligt. Det är en mental sport och när ett lag får sug kan det bli jobbigt för andra laget. I såna lägen gäller det att gå ihop i gruppen och kanske lägga oss lägre med laget för att börja därifrån. Försvarsspelet är alltid lättare att sätta.

Hur tar vi oss an AIK på bästa sätt?
– Det gäller att komma upp i den nivån vi kan och har visat under säsongen. Vi vet att vi är ett av de bästa lagen i serien när vi spelar den fotboll som vi vill och kan. Jag hoppas att vi gör det på söndag och då kan vi gå segrande ur den matchen.

Det blir en intressant utmaning att forcera den svartgula defensiven som brukar vara kompakt.
– De brukar ligga ganska lågt och kontra. Men vi har skickliga offensiva spelare och jag tror att vi kommer att klara av det bra.

Dina kvicka fötter kan vara användbara här?
– Det hoppas jag. Nu måste jag komma upp i nivå efter två mindre bra matcher så det gäller det att höja sig och bidra till nya poäng.

… du leder fortfarande assistligan.
– Ja, men det är inget som jag bryr mig om speciellt mycket. Jag är mer intresserad av att hjälpa laget på bästa sätt så att vi gör en riktigt bra derbyinsats på söndag.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter