Inför Djurgården - Östersund

Jämtländskt besök på Tele2 Arena på onsdag när ett revanschlystet DIF går för tre poäng.

DJURGÅRDEN - ÖSTERSUNDS FK
Onsdag 22 juli 19:00, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

 

Fysteamet om truppstatus

– Edward Chilufya, Alexander Abrahamsson och Nicklas Bärkroth är fortsatt inaktuella för spel. I övrigt vilar Erik Berg den här matchen, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson.
 

Spaningar 

  • Tungt offensivt tryck på sistone men få bollar i nät. Lossnar målskyttet nu på onsdag?
  • Jacob Une Larsson står på 99 allsvenska matcher. Gör han nummer 100 mot Östersund?
  • Erik Berg vilas den här matchen. Kan det innebära en allsvensk start för Jesper Nyholm?
  • Tre varningar på  Jesper Karlström gör att han åker på en avstängning i det kommande derbyt vid ett nytt gult kort enligt de nya reglerna för 2020. 
  • Matchen visas på dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det var surt sist mot Elfsborg. Vi tycker att vi gör en hel del bra saker men är lite trubbiga och blir väldigt hårt straffade där vi inte släpper till särskilt mycket bakåt under matchen. Men vi är inte alltför nedslagna av det, även om resultatet är tungt är vi ändå på väg mot någon form av stabilitet. Nu ska vi bara bli lite vassare så blir det nog bra, säger Kim angående effektiviteten på den sista 1/3.
– Där behöver vi bli bättre tekniskt, få lite bättre beslutsfattande och bli rörligare i motståndarnas straffområde. Sedan vore det inte så dumt om någon testade att skjuta någon gång också, det skulle underlätta. Det är mycket ”nästan” men vi sätter ändå upp det bra och det är inte alltid så lätt när det står tio motståndare i straffområdet.

Om Östersund

  • På trettonde plats i tabellen med åtta inspelade poäng.
  • Kryssade 2-2 mot Häcken senast.
  • Jordan Attah Kadiri är lagets bäste målskytt med två mål.

Kim Bergstrand om Östersund: 
– De är individuellt skickliga, duktiga med bollen och bra i sitt passningsspel. Det är väl deras styrka, säger Kim som är förberedd på att det eventuellt kan bli en ny kompakt defensiv att forcera.
– Det är svårt att veta men inte omöjligt. Just nu spelar vi oss ur press ganska bra så då blir motståndarna lägre om man då inte lyckas slå lite snabbt. Sedan är det väl också så att om vi lyckas slå ut dem när de går högt kommer vi snabbare i avslutningsläge. Men i perioder, beroende på resultatet i matchen, kan vi nog förvänta oss lite låg fembackslinje. Å andra sidan är de väldigt bollskickliga så är man inte bra i steget i försvarsspelet får man jaga boll en hel del som vi fick göra uppe i Östersund i höstas.


Visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter