Företag

Inför Djurgården-Degerfors

  • Herrar
  • A-lag
  • 20 feb 2017

Cuppremiär på Tele2 Arena.

Djurgården-Degerfors

När: Måndag 20 februari kl. 19.00.
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats. Har du inte möjlighet att vara där kan du se matchen på C More, klicka här för att se matchen så gynnar det Djurgården Fotboll ekonomiskt.
Biljetter: Köper du här. Cupbiljetter till hemmamatcherna ingår för alla som köpt säsongskort innan 1 februari, mer info om hur du ordnar dina biljetter finns här.
Taket på Tele2 Arena: Kommer att vara stängt.
Souvenirer: DIF-souvenirer som kommer att finnas till salu som finns till salu innanför entré D, sektion 103-104. Försäljningen sker 18.00-20.00 (avspark 19.00) och betalning sker med kort eller Swish.
Truppen (bantas till 18 man på måndag): Andreas Isaksson, Tommi Vaiho Jonathan Augustinsson, Tim Björkström, Kebba Ceesay, Marcus Hansson, Souleymane Kone, Elliot Käck, Jacob Une Larsson. Joseph Ceesay, Othman El Kabir, Magnus Eriksson,Amadou Jawo, Jesper Karlström, Kim Källström, Mihlali Mayambela, Kerim Mrabti, Besard Sabovic, Kevin Walker.
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac, Daniel Berntsen, Niklas Gunnarsson, Tino Kadewere.
Domare: Mohammed Al-Hakim

Äntligen dags för årets första tävlingsmatch när Djurgården inleder Svenska Cupens gruppspel genom att ta sig an gästande Degerfors på Tele2 Arena. DIF mot DIF således i en match där Kim Källström kan komma att göra sin första match sedan återkomsten med tanke på att han är registrerad och spelklar. Kim ansluter till ett taggat Djurgården som gör sig redo för cuppremiär och tränare Özcan Melkemichel gillar att det är skarpt läge som väntar:
– Tävlingsmatch är det bästa som finns och det ska bli väldigt roligt att säsongen börjar på riktigt. Nu får man planera lite annorlunda så att man lägger de tuffa träningarna tidigt i veckan och sedan får man trappa ner innan match, säger Özcan som tycker att lagbygget har gått framåt även om det inte riktigt är i mål än.
– Vi är tillräckligt redo för att kunna vinna den här matchen men vi är inte där vi vill vara. Det är fortfarande många bitar som saknas, både i försvarsspelet men framför allt i anfallsspelet. Där har vi lite att jobba med. I tidigare matcher har det varit 4-2-3-1 som gällt och för Özcan är det ett system som skulle kunna bli aktuellt på måndag.
– Vi får se hur vi gör i matchen och det beror på hur man vill använda systemet. Vi kan också vrida på det så att det kan ändras till två offensiva. Men det tar tid innan alla lär sig, stundtals så ser det väldigt bra ut och andra stunder ser det mindre bra ut. Vi vet också att vi kan gå tillbaka till 4-4-2 när som helst under match och det systemet känner ju killarna till bra. Vi får se hur matchbilden blir på måndag och vad som blir aktuellt då.

Motståndarna

Värmländska Degerfors IF bildades 1907 och har fostrat många stora fotbollsprofiler genom tiderna - speciellt ledare som Sven-Göran Eriksson, Tord Grip och Eric Hamrén. Men också många stora spelare som Gunnar Nordahl, Ralf Edström och inte minst blåränder som Andreas Johansson och Johan Arneng. Numera återfinns laget i Superettan där de rödvita slutade på 12:e plats förra året. Under 2017 har laget hunnit med tre träningsmatcher så här långt under försäsongen: 3-0 mot Carlstad United BK, 0-1 mot IK Brage och 0-0 mot Huskvarna FF, inför cupmötet mot Djurgården. Özcan har god koll på laget sedan tidigare även om det har skett vissa förändringar på sistone.
– Förut kände jag till Degerfors väldigt väl eftersom jag har mött dem flera gånger i serien. Nu har de ändrat lite och spelar 3-5-2 eller 5-3-2 beroende på vad man vill kalla det. Men jag tror att de kommer att ligga lågt i försvarsspelet och det är vi som förmodligen kommer att föra den här matchen. Det lär bli mycket omställningsspel ifrån Degerfors så det gäller att se upp där. Samtidigt måste vi ha nycklar för att luckra upp deras försvar och då krävs det att vi lyckas med några av de saker som vi har övat på nu under de senaste träningarna, analyserar Özcan.

Truppen

Kim Källström är som sagt registrerad och spelklar till matchen och har varit i träning med laget sedan i måndags. Även Jesper Karlström och Kebba Ceesay är åter i full träning sedan ett tag tillbaka. I övrigt står Niklas Gunnarsson över från spel med en känning och Daniel Berntsens stukade fot är inte redo för match än. Dessutom är Tino Kadewere borta med knä och Haris Radetinac fortsätter sin rehab, enligt Özcan som gör sig redo att plocka ut sin första blårandiga startelva i tävlingssammanhang
– Det finns ett par positioner som vi måste fundera på men vi vet att vare sig Niklas Gunnarsson eller Daniel Berntsen är aktuella för spel. Så vi får se hur vi formerar det här laget och har en trupp redo under söndagen, berättar Özcan som kan glädja sig åt Kim Källströms ankomst till laget. – Det har varit positivt. Dels så höjer han gruppen med sin närvaro och dels med sin kunskap och sitt fina spel. Han behöver fortfarande lite tid för att komma helt i form men han är aktuell för matchen och vi får se hur lång tid det blir för honom.

 
20 februari, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenDegerfors IF
1-2 (0-1)

  • MålskyttarShpetim Hasani 1'Amadou Jawo 62'Shpetim Hasani 70'
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik 7000 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat