U21: Målfest mot Sirius

• U21
  • 1 okt 2018

U21 Djurgården - Sirius 6-2 (3-2)

0-1 Isak Bråholm (13) 1-1 Oscar Pettersson (16) 2-1 Oscar Pettersson (21) 3-1 Dzenis Kozica (29) 3-2 Axel Björnström (35, straff) 4-2 Besard Sabovic (50) 5-2 Hampus Finndell (52) 6-2 Edward Chilufya (56) Domare: Mohammedreza Faghani Varningar DIF: Laget: Oscar Jonsson Anton Bergholm, Daniel Johnsson (Lindbom, 45), Alexander Abrahamsson (Petterson Hafoka, 45), Matteo Catenacci Hampus Finndell, Besard Sabovic (k), Oliver Granberg (Hamidi, 45) Edward Chilufya, Dzenis Kozica, Oscar Pettersson (Shnawa, 45) Bänk: Samuel Larsson (mv), Adrian Hamidi , Filip Lindbom, Patrick Pettersson Hafoka, Hisham Shnawa, Hugo Fernández. Matchrapport: Anfallslöftet Oscar Pettersson satte tonen med två mål när Djurgården vann måndagens U21-match mot Sirius med 6-2. Djurgården var piskade att vinna måndagens U21-match på Kaknäs där Sirius stod för motståndet med tanke på att serieseger krävs för finalplats. DIF mönstrade ett starkt lag med en intressant mix av spelare från A-laget och U19 som gick in och plockade de tre nödvändiga poängen och dessutom bjöd på vackra mål. Johan Andersson tvingade utgå ur laget sent på grund av feber där Anton Bergholm ersatte i startelvan när matchen rullade igång i behagligt höstväder på Kaknäs. Det krävdes en startsträcka på en kvart - där förvisso Dzenis Kozica var nära ett ledningsmål i tionde minuten efter fin framspelning av Hampus Finndell - men därefter tog matchen fart. Sirius fick initiativet efter att fått en gratischans i straffområdet där och bollen rullades in till 0-1. Men repliken kom blixtsnabbt från Djurgårdens talangfulle forward Oscar Pettersson som i anfallet efter curlade in bollen i bortre krysset på ett mycket elegant sätt. Det var offensiv och rolig fotboll som bjöds och DIF skapade mycket samtidigt som Oscar Jonsson fick visa upp sina kvaliteter i DIF-kassen med ett par fina räddningar. Med halvtimmen spelad var det sedan dags igen när Oscar Pettersson löpte sig fri i djupled. Gustav Nyberg i Sirius mål räddade första skottet men returen togs om hand av Oscar själv som skickade in sitt andra mål för dagen. Några minuter senare kom 3-1 när Dzenis Kozica fick en fin framspelning mitt i boxen och behärskat kunde placera in bollen bakom Nyberg. Men det här var en svängig halvlek och strax efter tilldelades Sirius en straffspark som utan pardon trycktes in i mål av Axel Björnström.  3-2 till DIF i halvtid som passade på att göra ett flertal byten inför andra där U19-spelarna Adrian Hamidi, Filip Lindbom, Patrick Pettersson Hafoka och Hisham Shnawa kom in. Det var fortsatt gasen i botten från start och i 50:e minuten snappade Besard Sabovic upp bollen på mittplan, avancerade in i straffområdet och bredsidade kyligt in 4-2. Samma kyla visade även Hampus Finndell ett par minuter senare när han placerade in 5-2 efter framspelning från Sabovic. Målexplosionen under några korta minuter avslutades sedan av Edward Chilufya som tryckte in 6-2 efter assist från Hisham Shnawa.  Ett Djurgården i säker sits kunde därefter bevaka sin fyrmålsledning och det blev tempofattigt med få målchanser under matchens sista halvtimme innan slutsignalen ljöd. En skön seger som gör att det förvisso minimala hoppet om gruppseger kan leva vidare där det krävs två avslutande blårandiga segrar mot BP och IFK Norrköping samtidigt som de övriga resultaten går Djurgårdens väg. Hoppet lever fortfarande...