Företag

Inför Djurgården - BK Häcken

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 juli 2019

Rafflande toppmöte i Allsvenskan väntar när BK Häcken gästar Tele2 Arena på söndag.

Djurgården - BK Häcken
Söndag 28 juli 15.00, Tele2 Arena



Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Erik Berg - knä
Jacob Widell Zetterström - huvudskada
Johan Andersson - i Norge 
Nicklas Bärkroth - tillbaka efter ljumskskada 

Fysteamet om läget i truppen
– Nicklas Bärkroth börjar träna fullt på fredag och ser det bra ut då och på lördag skulle han kunna vara disponibel för match på söndag. I övrigt är det Erik Berg och Jacob Widell Zetterström som inte är aktuella för spel medan Johan Andersson är i Norge och bekantar sig med Fredrikstad FK, berättar sjukgymnast Thomas Avenbrand.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Jesper Karlström, Elliot Käck, Jonathan Ring, Buya Turay

Spaningar 

  • Dubbel-DIF med seriematcher för både herr- och damlaget, var redo för en heldag/kväll på Tele2 Arena.
  • Formkurvan fortsatt hög med åtta raka matcher utan förlust vilket bådar gott inför söndagen.
  • Tredje mötet under 2019 för lagen med en allsvensk bortavinst för DIF och en seger i cupsemifinalen för Häcken efter avgörande mål i förlängningen som facit så här långt.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi hoppas på att vi får en lika rolig tillställning som matchen mot Malmö med bra tryck på läktarna och snabb, underhållande fotboll. Sedan hoppas vi givetvis på ett bra resultat också så att vi får med oss alla tre poängen, säger Tolle som tycker att tendenserna med riktigt hög träningsnivå håller i sig även denna vecka.
– Nu har vi knappt börjat den här veckan men det ser bra ut nu också. Lite i varmaste laget så man får hålla nere tiden som man är ute i solen och tränar, men det kommer att vara varmt på söndag också så det är bara att hantera. Det är också roligt att se många spelare som blir bättre och bättre ju mer kontinuerlig träning som sker och det gör ju att sakerna sitter ihop. Man gör mer och mer av samma saker, det är det som är framgångsreceptet. En enskild match kanske man inte vinner för att man hade en bra träningsvecka men över tid kommer det visa sig att ju fler bra träningsveckor vi har, desto bättre kommer Djurgården att vara.

Om BK Häcken

  • Har varit stabila defensivt med fyra nollor bakåt på de fem senaste matcherna.
  • Alexander Jeremejeff är lagets främste målskytt så här långt med sju gjorda mål.
  • På fjärde plats i tabellen, två poäng efter DIF.

Thomas Lagerlöf om BK Häcken
– Vi är i bra form och i och för sig är Häcken ett väldigt duktigt fotbollslag. Men vi är ett minst lika bra lag och jag tycker att vi har haft ett väldigt bra försvarsspel på sistone. Vi blir bättre och bättre på att kunna variera pressen och gå högre i press när vi får chansen. Det har även varit många matcher nu där anfallsspelet har varit bra men vi har lite att jobba på efter Kalmar-matchen. Det blev för statiskt men det är inte enkelt på en gräsplan som släppte och ett lågt stående hemmaförsvar. Då krävs det att man hamnar i optimala positioner och det ska vi försöka snäppa upp så att det blir bättre på söndag.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

28 juli, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenBK Häcken
2-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat