Företag

”Varje match blir som en VM-final”

  • Herrar
  • A-lag
  • 26 juli 2019

Jesper Karlström trivs utmärkt med tillvaron i toppstriden just nu och gläds åt lagets kollektiva försvarsspel inför matchen mot BK Häcken på söndag.

Det har varit en riktigt fin säsong för Jesper Karlström som har hittat helt rätt i sitt spel och levererat en jämn ström av fina insatser och hårt jobb under säsongen. Något som ju även gäller Djurgården i stort som skuggar Malmö FF i toppstriden och ”Karlis” gillar den intensiva jakten i toppen där frekventa trepoängare är ett krav för att hålla sig kvar i racet.
– Det är jäkligt kul att spela just nu. Det är klart att när man vinner matcher blir det mycket roligare och framför allt när vi är med där uppe också så känner jag att varje match blir som en VM-final. Som segern mot Kalmar nu senast där man blir så otroligt glad över att vi vinner. Samtidigt gäller det att inte deppa ihop allt för mycket om vi skulle tappa poäng eller förlora utan vi måste hålla igång det vi har nu under hela säsongen. Det är många poäng kvar att spela om.

Det känns som att det finns en stabilitet och grundtrygghet i laget som gör att det blir få dippar.
– Vi har ju två förluster så här långt och det var under den perioden då det var mycket sjukdomar. Det var många som spelade lite halvsjuka och vi hade många borta, sedan var det ju självklart trist att det blev två derbyförluster. Men även om vi kryssade mot AFC och Malmö FF nyligen kom vi ändå snabbt tillbaka och vann mot Kalmar och det känns att vi är på gång igen.

Hur ser du på din roll I laget så här långt?
– Jag har verkligen hittat en bra nivå i spelet och vet vad jag ska göra på planen. Det är inga konstigheter när man går in för match utan allt är tydligt och vi har haft ett riktigt bra försvarsspel. Det märks att alla är jättesynkade oavsett om vi pressar högt eller lågt och anfallsspelet har varit okej, men där finns det alltid saker vi kan göra bättre. Så det är klart att vi kan steppa upp lite framåt och förhoppningsvis få mer kvalitet när vi närmar oss målet och ta fler löpningar för varandra.

Det lär sannolikt inte bli någon parkerad buss mot Häcken på söndag jämfört med senast mot Kalmar?
– Det känns som att de matcher som har varit mer öppna har passat oss ganska bra. När man möter låga försvar som AFC och Kalmar så är det inte lätt att få till det. Mot Häcken kan det ofta bli svängiga matcher och fram och tillbaks men när vi mötte dem borta gjorde vi en riktigt bra match. Då tycker jag inte att det var så svängigt och den matchbilden vill vi gärna ha igen - att vi kan styra spelet, hålla i bollen och göra dem frustrerade. Sedan vill vi gärna ställa om på dem också. Men det är ett duktigt lag med många skickliga spelare och det märkte vi av i cupen att får de en kontring så kan det smälla direkt. Vi kommer att behöva göra ett riktigt bra individuellt arbete precis som när vi mötte dem borta, det är det som krävs. 

Hur mår du rent fysiskt så här halvvägs in i säsongen? Din roll innebär ju ett antal löpmeter per match.
– Det känns bra och jag orkar springa mycket. Det har blivit bättre och bättre under säsongen och jag känner att jag orkar mer än under försäsongen och cupen. Dessutom känner jag mig jäkligt stark i övrigt och att vi har avgjort matcher sent kan ju vara ett tecken på att vi även är starka fysiskt som lag. Det är skönt att ha med oss att vi vet att vi kan avgöra matcher sent. Men helst gör vi mål tidigt på Häcken så får vi hoppas att vi kan hålla tätt och plocka tre poäng igen,summerar "Karlis".

28 juli, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenBK Häcken
2-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat