Företag

Järnkaminerna mot medlemsrekord

  • Supportrar
  • 2 feb 2017

Vår officiella supporterförening Järnkaminerna går glädjande nog mot medlemsrekord i år – och det med stormsteg.

Nu, den 2 februari 2017, har redan 3000 personer förnyat eller nytecknat medlemskap i supporterföreningen. En fantastisk siffra med tanke på att 3800 löste medlemsskap förra året.
– Det har aldrig tidigare skett att så många har sett till att betala sin medlemsavgift så tidigt på året. Det är enormt roligt och gör att vi på allvar kan hoppas på att uppnå vårt mål på över 5000 medlemmar. Intäkterna från medlemmarna möjliggör många roliga Djurgårdsaktiviteter i föreningens namn, säger JK:s ordförande Viktor Adolfsson.

Järnkaminerna har de senaste åren målmedvetet byggt upp föreningens struktur och ekonomi. Det har blivit lättare att anmäla sig till de populära bortaresorna vilket börjar ge resultat. På bortaresefronten levererade Järnkaminerna inte mindre än fyra specialchartrade tåg 2016 (ett till hockeyn och tre till fotbollen) och prognosen för 2017 ser minst lika god ut.

Till årets första resa (bortapremiären mot Häcken) såldes de 500 platserna slut på tio minuter. Medlemmar hade förtur och inte en enda tågbiljett fanns kvar för dem som inte löst sitt medlemskap i tid. De som vill åka med på nästa tågresa gör säkrast i att lösa medlemskap omgående.
– Det är viktigt att alla förstår att ju mer och fortare vi växer i medlemsantal desto fler funktionärer som hjälper oss som souvenirförsäljare och bussvärdar m.m. behövs det. Just bussvärdar är extra viktigt att vi får en rejäl tillökning på i år, då vi både hoppas och tror att Järnkaminernas resor blir fler och större. Det är både roligt och viktigt för föreningen, säger Viktor Adolfsson.

Medlem i Järnkaminerna kan du bli på via denna länk eller i Järnkaminernas souvenirstånd som du hittar bakom klacken på Djurgårdens hemmaarenor. Säsongskort på Sofialäktaren finns till försäljning här: difbiljetter.se/2017   Vad innebär det att vara bussvärd?
  • Man ser till att det är rent och snyggt, bland annat sätter upp sopsäckar i bussen för ändamålet
  • Planerar matstopp och eventuella andra stopp tillsammans med busschaufförerna
  • Ser till att allmän ordning råder och att alla på bussen mår bra
  • Grovstädar bussen vid ankomst till aktuell ort och vid hemkomst Stockholm
  • Besiktigar bussen tillsammans med chauffören före och efter resan

Senaste nyheter

Relaterat