Företag

Järnkaminerna går mot medlemsrekord

  • Supportrar
  • 10 aug 2023

Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminernas siktar mot 7 000 medlemmar. JKs ordförande Viktor Adolfsson berättar varför just du bör bli medlem.

Järnkaminerna är Djurgårdens officiella supporterförening som verkar aktivt för att stödja Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey på läktarna på såväl hemma- som bortaplan. Att vara medlem i Järnkaminerna ger en rad fördelar, både för dig själv personligen men också genom att du hjälper andra, tex genom att hjälpa Järnkaminerna att subventionera arrangerade resor till bortamatcher.

Järnkaminernas medlemsantal har ökat stadigt de senaste åren, och de brukar vara omkring 6 000 per år numera, och i år har dom nått det antalet tidigare än någonsin – och nu siktar dom mot 7 000 medlemmar. Järnkaminernas ordförande, Viktor Adolfsson, gläds över den fina utvecklingen.
– Jag tror att fler och fler ser det som en självklar del av supporterskapet och dessutom förstått betydelsen av att många JK-medlemmar också innebär bättre förutsättningar för alla Djurgårdare, säger Viktor.

Vilka är Järnkaminernas fokusområden för sina medlemmar?
– Rent ekonomiskt läggs den allra största delen av intäkterna på att göra våra bortaresor prisvärda för alla medlemmar. I en tid då allt blir dyrare på och runt resorna är det en väldigt viktig del i arbetet att få fler Djurgårdare att stötta DIF på plats i hela landet. Annars handlar vår verksamhet om att se till att locka så många som möjligt till de aktivare sektionerna i fotbollen och hockeyn. I det ingår också att se till att de som sjunger fram Djurgår'n också behandlas väl och har jäkligt kul före, under och efter matcherna.

Vilka fördelar får man som medlem i Järnkaminerna?
– Man får åka med på våra bortaresor, man får rabatt på våra populära souvenirer både på match och i vår webshop, och man får även möjlighet att köpa säsongskort i klacken både på fotbollen och hockeyn, där medlemskap i JK (eller i DIF) är ett krav. Men den kanske största fördelen med att många blir medlemmar i Järnkaminerna är att vi skapar en otroligt stark röst inom svensk supporterkultur som kan påverka många aktörer och driva supportrarnas åsikter i många frågor både inom svensk fotboll och ishockey.

Vilken återstående hemmamatch satsar ni mest på i år?
– Självklart kommer de återstående derbyna bli otroligt viktiga att satsa på och hemmaderbyt mot Hammarby i oktober lär bli något alldeles extra hoppas vi. Men vi vill att vi ska fortsätta ha höga publiksiffror och bra drag hela hösten oavsett motstånd.

Vilken bortaresa under resten av säsongen ser du mest fram emot?
– Det ska bli sjukt kul att åka till Göteborg på söndag och stå på en slutsåld bortasektion, med många fler blåränder på sittplats därtill. Det blir nog det största följet vi haft på arenan sedan den invigdes! Sedan ska vi åka till Malmö nästa helg och fylla läktarna där med – det blir också väldigt roligt.

Läs mer om Järnkaminerna och bli medlem här!

Senaste nyheter

Relaterat