Tre starka poäng i Örebro

• 17 feb 2018

Djurgården gjorde tre mål mot KIF Örebro och tog tre viktiga poäng i gruppspelet i Svenska Cupen.

En sen förändring i startelvan innebar att Gudbjörg Gunnarsdottir tog plats mellan stolparna istället för Petra Kümin som ådrog sig en skada under fredagen och tyvärr tvingades avstå dagens match.

Efter en mållös första halvlek lossnade målskyttet för blåränderna som punkterade matchen med tre mål på 25 minuter i andra halvlek. Fanny Andersson, som spelade förra säsongen i KIF Örebro, gjorde mål mot sina forna lagkamrater när hon satte 1-0 efter dryga timmen spelad. Första målet i Djurgården för Fanny! Djurgården fortsatte sedan vara effektiva på fasta situationer och följde upp med två mål på hörna, det första av Michelle Wörner och det andra av Petronella Ekroth.

En match återstår i gruppspelet i Svenska Cupen, och det är borta mot Piteå söndagen den 11 mars. Piteå vann sin första match mot KIF Örebro och spelar imorgon (söndag) hemma mot Hammarby. Vinner Piteå den matchen blir det en riktig gruppfinal mellan dem och DIF.

17 februari, lördag 00:00Behrn Arena