Företag

Gugga avslutar karriären - tack för dina år i Djurgården!

  • Föreningen
  • 9 aug 2021

Guðbjörg Gunnarsdóttir lägger handskarna på hyllan. Målvakten gjorde nio säsonger i Djurgården och vi säger tack för din tid i klubben, och grattis till en fantastisk fotbollskarriär!

Guðbjörg Gunnarsdóttir meddelade under måndagen att hon avslutar sin fotbollskarriär. Isländskan, född 1985, inledde sin seniorkarriär på Island som 14-åring och hennes första klubb utomlands var Djurgårdens IF. Hon kom till föreningen 2009 och och när hennes karriär nu summeras är det Djurgården som varit hennes huvudsakliga klubblag. Gugga, som hon kom att kallas, blev en omtyckt både spelare och person, som för alltid kommer vara en del av Djurgårdens största spelare.


Första sejouren varade mellan 2009 och 2012 då hon gjorde 89 tävlingsmatcher för klubben. Hon startade i princip samtliga allsvenska matcher under de här åren och blev en garant mellan stolparna som sällan gjorde en dålig match. Hon blev snabbt omtyckt bland spelare, supportrar och i föreningen, och även i landslaget var hon länge förstavalet mellan stolparna och har till dags dato gjort 64 landskamper för Island.

Efter 2012 fortsatte karriären i Norge och Tyskland i tre säsonger innan hon återvände till Djurgården 2016. Den här sejouren skulle komma att bli ännu längre än hennes första i klubben och under de tre åren 2016-2018 missade hon endast tre matcher i allsvenskan.


Säsongen 2019 skulle bli ett nytt kapitel i Guggas liv, när hon kunde meddela den glada nyheten att hon var gravid! Därmed sattes fotbollskarriären på paus efter de 5 inledande matcher hon spelade.
– Det ska bli jättespännande att bli förälder men fotboll har alltid varit en så stor del av mitt liv så  det kommer att bli jobbigt att vara vid sidan av och inte kunna bidra i matcherna, sa Gugga då.


Under åren 2012-2020 spelade Gugga 78 tävlingsmatcher och totalt sett blev det 167 (!) tävlingsmatcher i klubben. Totalt sett spelade hon 303 ligamatcher i klubblag under sin karriär, en av sju isländska spelare som lyckats passera gränsen på 300 matcher. Imponerande!

Efter att hon fött barn – tvillingar! – återupptog hon snabbt träningen igen för att kunna göra comeback på fotbollsplanen. Och när det återstod tre matcher av säsongen var Gugga redo och fick förtroendet mellan stolparna i ett Djurgården som spelade för att rädda kontraktet i högsta serien. Och vi lyckades ta tillräckligt med poäng för att stanna kvar i serien – ett fint avslut på Guggas tid i klubben!

Nu, efter en halv säsong i Norge, meddelade hon under måndagen att en lång och framgångsrik karriär är till ända.


Från Djurgården Fotbolls håll vill tacka Gugga för hennes år i klubben! Lika proffsig och betydande som hon var på planen, lika uppskattad och omtyckt var – och är hon – utanför planen. Nu är karriären avslutad, men hennes tid i Djurgården kommer för alltid att bli ihågkommen.

Tack, Gugga! Och lycka till med det du tar dig an framöver!

Senaste nyheter

Relaterat