Företag

Inför Mallbacken - Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 24 feb 2022

Cuppremiär på lördag för DIF som tar sig an Elitettan-laget Mallbacken på Stora Valla. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

MALLBACKEN - DJURGÅRDEN

Söndag 26 februari kl.16.00, Stora Valla

Matchen sänds via Spideo för 59:- , klicka här för att titta.
 

Truppstatus

– Portia Boakye och Alice Bergström är borta sedan tidigare, men Alice är på väg tillbaka nu. Så det är positivt även om hon inte är redo för match än. Sedan har vi Lova Lundin som fick en skada emot IFK Kalmar som gör att hon inte kan vara med i helgen. Men det verkar inte vara något allvarligt, så vi hoppas att hon eventuellt kan vara med nästa helg, sammanfattar tränare Magnus Pålsson.

Under fredagen utgick även Kelsey Daugherty, Sanna Kullberg och Nicole Ruiz Granados ur truppen.

Spaningar 

  • Tävlingssäongen drar igång med efterlängtad premiär i Svenska Cupen. Eskilstuna och Piteå är övriga lag i gruppen.
  • Ändrad tid och plats för avspark efter att måndagens vinterstorm raserade Karlstad Airdome där matchen ursprungligen skulle ha spelats.
  • Tidgareläggningen av matchen innebar även att det tänkta genrepet mot Älvsjö i onsdags fick ställas in eftersom det blev för tätt inpå match.
  • Till stora delar frisk trupp borgar för ett starkt lag på lördag.
  • Fin form under landslagsuppehållet för Linda Motlhalo som stod för både mål och assist när Sydafrika kvalade in till Afrikanska Mästerskapen 2022 .

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det känns kul att komma igång med tävlingsmatcher och upplägget innebär ju att man går direkt till semifinal vid gruppseger. Alla matcher blir i stort sett avgörande och det är roligt att så här tidigt på året gå från träningsmatcher rakt in i tävlingsmatcher som betyder något, berättar Magnus som fick styra om en del i förberedelserna under veckan.
– Det blev ju lite hattigt med flytt av matcher och en del problematik med att planera om. Vi var tvungna att prioritera cupen och då fick vi ställa in träningsmatchen mot Älvsjö. Men det känns bra ändå och det spelade inte så stor roll för oss om det blev match på lördag eller söndag. Det känns som att vi kommer dit i bra form och det ska bli kul att få komma igång med cupen.

Hur väl laget ligger i fas inför skarpt läge är dock lite knepigare att besvara, enligt Magnus som ändå ser många positiva tendenser.
– Det är ju svårt att definiera exakt vad som är fas. Men det känns som att många spelare är bra tränade. Vi har kört på hårt så rent fysiskt tror jag att många känner sig väl förberedda. Det har ju samtidigt varit lite lättare dosering av belastning den här veckan, vilket gör att spelarna kan komma till match och känna sig utvilade också.
– Rent spelmässigt tycker jag att vi har gått igenom alla grunder så det handlar mer om detaljnivå nu. Hitta samspel med varandra som såklart inte kan sitta efter tre träningsmatcher. Men vi hoppas att det ska kunna växa fram och förhoppningsvis tar vi ett steg redan nu på lördag.

Om Mallbacken IF Sunne 

  • Kom på nionde plats i Elitettan förra året.
  • Vann med 4-0 i sitt genrep mot division 1-laget Hertzöga.
  • Har förstårkt med ett antal spelare inför säsongen: Tea Lundmark, Jenna Zuniga, Kari Johnston, Emma Tibell-Häger samt systrarna Elin och Frida Hedin.

Magnus Pålsson om Mallbacken
– De har samma tränare som förra året och har tappat en del spelare. Sedan har vi kollat deras senaste matcher som de gjorde i serien förra säsongen och även hört oss för med de lag som de har mött i träningsmatcher under försäsongen, så vi har rätt bra koll på dem. Ett lag som är kontringsstarka och går med mycket folk i djupled när de vinner boll. Ganska raka i sitt spel och bra organiserade i defensiven.

26 februari, lördag 16:00Stora Valla

Mallbackens IFDjurgården
0-3 (0-2)

  • MålskyttarTove Almqvist 10'Linda Motlhalo 36'Tilde Lindwall 90'
  • Domare Sofie Borck Janeheim
  • Publik (Stora Valla)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat