Företag

Inför Rosenborg - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 feb 2022

Norskt motstånd av hög kvalitet väntar på fredag under lägret på Gran Canaria.

ROSENBORG - DJURGÅRDEN

Fredag 4 februari kl. 16.00, Ciudad deportiva de Barranco Seco, Gran Canaria.

Matchen visas på DIFTV, kostnad 99 kr. Klicka här för att se matchen.

Truppstatus

– Aleksandr Vasyutin, Gustav Wikheim, Curtis Edwards och Linus Tagesson är inte aktuella för truppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar 

  • Tredje träningsmatchen för i år väntar och laget fortsätter uppbyggnadsarbetet inför cupstarten mot Brage den 21 februari.
  • Matchen ser du på DIFTV för 99 kr och intäkterna går oavkortat till DIF Fotboll.
  • Norska nyförvärvet Gustav Wikheim är på plats för att acklimatisera sig med laget men finns inte med i truppen mot RBK.
  • Aleksandr Vasyutin har också anslutit till lägret men även han sparas från matchtruppen.
  • God hälsa i truppen och maximal träningsnärvaro under första passet i tisdags som DIFTV dokumenterade.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi får se hur många som är fräscha men när det gäller matchningen blir det nog ännu mindre byten än senast där vi kanske får upp några spelare på 90 minuter, berättar Kim som hoppas få se laget kliva upp ytterligare ett snäpp i prestationen på fredag.
– Vi får se om vi kommer upp lite mer i tempo, att det går snabbare i både passningsspel och presspel. Sedan är det positivt att vi hade alla igång igen under träningen i förmiddags, vi var ju 13 spelare förra måndagen på Tele2 Arena om man jämför. Så totalt sett är det väldigt friskt så här långt, peppar, peppar.

De inledande träningspassen på lägret är nu avklarade och det är blandade observationer.
– Vissa saker är man väldigt nöjd med och så finns det andra saker som måste bli bättre. Men alla vill och försöker och det är det viktigaste, sedan måste vi få upp kvaliteten i vissa bitar. Det gör man enklast genom att spela mycket fotboll, men även med samtal och klipp så att vi jobbar så brett som möjligt. Alla tar instruktioner och inlärning på olika sätt men viktigast är att man gör saker på fotbollsplanen, säger Kim som får en ny möjlighet att kartlägga läget i laget mot Rosenborg.
– Matcherna blir ju det stora och en bra utvärdering. Vad vi har lärt oss under den här veckan till nästa match och då får man ta det därifrån. Ibland går det ganska fort framåt och andra gånger blir det ett steg bakåt. Då får man ta det igen, repetition är kunskapens moder.

Om Rosenborg

  • Kom på femte plats i Eliteserien under 2021.
  • Fd DIF-spelaren Jonathan Augustinsson återfinns i lager tillsammans med övriga svenskarna Adam Andersson, Pavle Vagic, Dino Islamovic, Rasmus Wiedesheim-Paul och Stefano Vecchia.
  • Tidigare blårandiga försvarsklippan Mikael Dorsin är sportchef i RBK.

Kim Bergstrand om Rosenborg
– I den här typen av match lägger vi inte så stor vikt vid motståndet, vi vet inte så mycket om dem i nuläget mer än att Rosenborg är ett skickligt motstånd och det räcker bra för oss.

4 februari, fredag 16:00Ciudad deportiva de Barranco Seco

Rosenborg BKDjurgården
1-2 (0-2)

  • MålskyttarVictor Edvardsen 31'Hjalmar Ekdal 33'Carlos Holse 62'
  • Publik (Ciudad deportiva de Barranco Seco)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat