Företag

Ungdomspriser delades ut på Tele2 Arena

  • Ungdom
  • Akademi
  • 25 okt 2022

Jonathan Karlsson blev Årets Junior medan Christian Valentini fick Lars-Gunnar Björklunds Minnesstipendium.

Slutet av säsongen närmar sig och det innebar traditionsenlig utdelning av priserna till Årets Junior samt Lars-Gunnar Björklunds minnesstipendium i samband med hemmamatchen mot GIF Sundsvall.

Årets junior på pojksidan 2022 delades ut till Jonathan Karlsson med motiveringen:

Årets junior pojk – Jonathan Karlsson
 
"Årets junior har under sitt sista år i Akademin varit en förebild för sitt eget lag och för hela akademin. I rollen som lagkapten har han på och utanför planen visat hårt arbete, målmedvetenhet och ledarskap. 
 
Målmedvetenheten har speglats på planen där han trots flera olika positioner leder poängligan med över 25 poäng gjorda (mål och assist). 
 
Med en hög lägstanivå har Jonathan Karlsson gjort skillnaden i många matcher i PA19 och belönats med matcher i U21 och träning med herrlaget. Stort grattis Jonathan – en spelare med de egenskaper som en järnkamin har och som vi Djurgårdare älskar att se!"



Lars-Gunnar Björklunds minnesstipendium delades ut till Chrsitian Valentini med följande motivering:

Lars-Gunnar Björklunds minnesstipendium – Christian Valentini
 
"Årets stipendiat är en Djurgårdsledare som i över ett decennium varit aktiv i klubben som ideell ledare, först i sina söners lag och nu även delaktig i dotterns. Stipendiaten har på egen hand, med sin dedikation, både sett till att sönernas lag har kunnat fortsätta träna och spela tillsammans och att dotterns lag kunde startas upp. Han har verkat både i rollen som tränare och som lagledare, varit lösningsorienterad när förutsättningarna varit svåra och med stor passion säkerställt att hans lag haft förutsättningar med material och tränare att få spela fotboll i Djurgårdens IF. Vi vill nu belöna, tacka och uppmuntra hans gedigna gärning med Lars-Gunnar Björklunds minnesstipendium på 5000kr som ska användas till vidare förkovran inom idrotten.  Tack Christian Valentini och stort grattis!"
 
 Årets Junior på flicksidan blev Louise Larsson som mottog priset på Stadion i samband med söndagens match mot KIF Örebro.
 
24 oktober, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenGIF Sundsvall
4-0 (2-0)

  • MålskyttarGustav Wikheim 6'Hampus Finndell 15'Självmål 47'Magnus Eriksson 90'
  • Gula kortHampus Finndell
  • Domare Granit Maqedonci
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat