Brons i Nordisk Pojk för Elton Fischerström och Melvin Vucenovic Persson

• Ungdom
  • Akademi
  • 8 aug 2023

Sverige besegrade Norge i straffsparksläggningen efter 2-2 vid full tid och därmed blev det medalj för våra två DIF-spelare i P16-landslaget.

Trots numerärt underläge efter en tidig utvisning i tisdagens placeringsmatch mot Norge, kunde det svenska P16-landslaget ta hem bronset i ungdomsturneringen Nordisk Pojk. DIF-keepern Elton Fischerström vaktade målet under den första halvleken och höll nollan, bland annat genom två kvalificerade räddningar, och det var svensk ledning med 2-0 i paus.

I den andra halvleken följde ett svenskt målvaktsbyte och Norges numerära överläge bidrog till att de kunde gå ikapp till 2-2. I 82:a minuten kom sedan Melvin Vucenovic Persson in som vänsterback och hjälpte till att hålla tätt bakåt i slutfasen, vilket också blev fallet. De efterföljande straffarna slogs bäst av Sverige som därmed slutar trea i Nordisk Pojk.

En turnering som Sverige inledde med 0-0 mot Finland, där Elton Fischerström också höll nollan i 90 minuter och följde sedan upp med seger med 2-0 mot Israel där Melvin Vucenovic Persson spelade hela matchen och bidrog till segern.