Fina prestationer från Djurgårdens unga landslagsspelare

• 13 okt 2024

Mål och assist från Kalipha Jawla, stabil nolla bakåt av Alieu Atlee Manneh och assist från Melvin Vucenovic Persson noterades i samband med P18- och P17-landslagets senaste landskamper.

De svenska U-landslagen är i Spanien för att spela landskamper och det innebär matchande för ett antal DIF-spelare:

I torsdags vann det svenska P18-landslaget med 1-0 mot Japan där Djurgårdens Alieu Atlee Manneh, (fn på lån i Torino) stod för en stabil insats från start och såg till att det hölls tätt bakåt. Startade gjorde även Kalipha Jawla som spelade centralt i offensiven under 85 minuter, assisterade till segermålet och hotade med ett farlig avslut i första halvlek. Denna gång blev det dock ingen nätkänning för DIF-anfallaren.

Under fredagen ställdes sedan Sverige P18 mot USA som blev en tuffare nöt att knäcka. Ingen av ovan nämnda DIF-duo startade och USA gick upp i ledning med 3-0, men Kalipha Jawla kom in i den andra halvleken och dunkade in en reducering till 3-1 i 85:e minuten. Matchen slutade sedan 4-1 till USA.

I den sista matchen under söndagen väntade ett nytt möte mot Japan men denna gång blev det betydligt tuffare. Japanerna vann med 4-1 men Kalipha Jawlas fina målform höll i sig då han påpassligt stötte in en retur i slutet av första halvleken. Alieu Atlee Manneh fanns dock inte med från start i denna match.

Även Sverige P17 var i farten under fredagen med blårandiga vänsterbacken/yttern Melvin Vucenovic  Persson från start som vänsterback. Melvin, som spelade hela matchen, var aktiv framåt och assisterade till det blågula ledningsmålet i 29:e minuten med ett fint inlägg som Andreas Redkin nickade in.
Strax efter utökade Sverige till 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Nästa match för Sverige P17 spelas måndag den 14 oktober mot antingen Nederländerna eller Ukraina.