Hoppet lever om avancemang till SFL

• Övriga lag
  • Futsal
  • 27 feb 2023

6-6 i helgens match mot Real Internacionale kan räcka till uppflyttning för DIF Futsal om FC Kalmar vinner på söndag.

Efter seriesegern i divison 1 Norra har kvalspel påbörjats för Djurgårdens herrar till SFL - den högsta divisionen inom svensk futsal. Tre lag slåss om två platser och Djurgården inledde mot ett väntat starkt mostånd i form av FC Kalmar hemma i Hjorthagshallen. Det blev en jämn första halvlek och 2-2 i paus, men i andra ryckte Kalmar loss till ledning 4-2 och trots en reducering till 4-3 mot slutet lyckades inte Djurgården jaga ikapp.

Därmed var det vinna eller försvinna som gällde mot FC Real Internacionale nere i Jönköping i söndags. Ett svårtippat framåtlutat motstånd med en snabb offensiv. Det blev också en målrik och svängig tillställning där Djurgården öppnade starkt och hade ledning med 5-1 i halvtid.
I andra halvlek fick dock hemmalaget upp ångan och vände matchen till ledning med 6-5 med bara minuten kvar. DIF skulle dick få sista ordet när Shariyar Mumand satte 6-6 i matchens absoluta slutskede.

Ett mål som kan visa sig oerhört viktigt där en seger med två mål för FC Kalmar i sista matchen mot Real Internacionale innebär avancemang till SFL för Djurgården som grupptvåa där två lag av tre går upp.