Nikolaj Staykov målskytt mot Lettland

• Ungdom
  • Akademi
  • 29 sep 2023

Mål från Nikolaj Staykov och en hållen nolla från Elton Fischerström såg till att det svenska P16-landslaget tog sin andra raka seger i EM-kvalet.

Efter det svenska P16-landslagets inledande seger i EM-kvalet mot Moldavien stod Lettland på tur under lördagen. Målet vaktades även denna gång av DIF-keepern Elton Fischerström medan de övriga DIF-spelarna i truppen, Melvin Vucenovic Persson och Nikolaj Staykov, började på bänken.

Men det var Nikolaj Staykov som skulle visa vägen efter att han bytts in i den 64:e minuten. En svepande frispark i 70:e minuten nickades i mål av Nikolaj och därmed var Sverige i ledning med 1-0. Siffrorna utökades sedan till 2-0 efter ett självmål och trots ett lettiskt tryck mot slutet stod sig segersiffrorna. Sverige P16 är därmed klara för Elite Round innan den avslutande gruppspelsmatchen mot Polen på tisdag.