Företag

Kalipha Jawla på lån till Utsikten

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 sep 2024

Djurgårdens 18-årige anfallare beger sig västerut för spel i en ny miljö under hösten.

Efter en vårsäsong på lån i FC Stockholm är det nu dags för ett mijöombyte för Djurgårdens 06-födda anfallare Kalipha Jawla. Ny klubbadress blir Utsiktens BK hemmahörandes i Göteborg som för närvarande ligger på sjunde plats i Superettan. Dessutom återfinns en mycket uppskattat DIF-profil i laget i form av Alexander Faltsetas.

En intressant utmaning för flitigt U-landslagsmeriterade Kalipha, tvåmålsskytt senast i P18-landskampen mot Nordirland, som nu förbereder sig på spel med laget som sniffade på en uppflyttning till Allsvenskan säsongen 2023, detta samtidigt som han finns fortsatt tillgänglig för DIF med dubbel speltillhörighet.
– Det känns spännande och det ska bli kul med en ny utmaning. Dessutom flyttar jag själv till en ny stad för första gången, så jag är både taggad och lite spänd, säger Kalipha som är förberedd på tuff konkurrens.
– Det är altid kul att fightas om en plats och roligt att det blev här i Utsikten som har ett bra lag. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats och sedan är det upp till tränaren att bedöma. Jag känner att det här kommer att bli en bra erfarenhet för mig.

Bosse Andersson om utlåningen av Kalipha Jawla

För sportchef Bosse Anderssons del pusslar han nu ihop de sista bitarna för att kunna ge alla spelare i truppen goda förutsättningar i form av speltid och utveckling, där Kalipha Jawla ansluter till en bra miljö med fortsatt möjlighet att representera DIF.
– Kalipha lånas ut till Utsikten under hösten med dubbel speltillhörighet i ett föreningsutvecklande samarbete. Han behöver få speltid och kommer nu till en bra miljö i Superettan där han får goda möjligheter till utveckling, summerar Bosse. 

 

Senaste nyheter

Relaterat