Kalipha Jawla tvåmålskytt mot Nordirland

• 8 sep 2024

DIF-anfallaren stod för båda målen när svenska P18-landslaget besegrade Nordirland med 2-0 under söndagen.

Efter en tung förlust mot Danmark med 4-0 studsade det svenska P18-landslaget tillbaka under söndagen genom seger med 2-0 mot Nordirland. Även i denna match fick Kalipha Jawla förtroendet från start och gav Sverige ledningen i slutet av första halvlek när han stressade Nordirlands keeper som rensade på en framrusande Jawla och bollen studsade i mål.
Andra halvleken hann knappt komma igång innan det small till igen. Ett fint inspel från höger gav Kalipha friläge och han kunde komfortabelt rulla in sitt andra mål för dagen i den första minuten av andra halvlek. Ledning med 2-0 vilket sedan också blev slutresultatet i matchen,

Övriga DIF-spelare i truppen var David Tokpah och Sixten Bringzén medan Alieu Atlee Manneh lämnade återbud.