Företag

Inför Djurgården - AIK

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 aug 2024

Dags för utsålt hemmaderby mot AIK på söndag. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - AIK

Söndag 18 augusti klockan 14:00, Tele2 Arena (utsålt)

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Albin Ekdal och Piotr Johansson är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

6 varningar: Besard Sabovic
3 varningar: Gustav Wikheim, Jacob Une Larsson
2 varningar: Albin Ekdal, Adam Ståhl
1 varning: Viktor Berg, Theo Bergvall, Magnus Eriksson, Tobias Gulliksen, Malkolm Nilsson Säfqvist, Peter Therkildsen, Oskar Fallenius

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Albin Ekdal, Adam Ståhl

Spaningar

  • Utsålt hemmaderby väntar på söndag med allt vad det innebär.
  • Avancemanget i UECL mot Ilves i torsdags ger en bra boost inför matchen, men innebär också ett synnerligen tight spelschema framöver.
  • Ljusning på skadefronten med Adam Ståhl från start mot Ilves och en återkomst efter skada för Tokmac Nguen.
  • Djurgården kommer att spela matchen i en speciellt framtagen jubileumströja med anledning av att Allsvenskan fyller 100 år.
  • Inga avstängda spelare för Djurgårdens del.
  • Victor Wolf dömer matchen.

 

 

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det ska bli väldigt kul, en superhäftigt match på ett utsålt Tele2 Arena. Vi spelade ju en avgörande Europa-match i torsdags och nu får vi kliva ut på hemmaplan igen inför vår publik mot ett AIK som har gjort det bra på sistone. Det kommer att bli en spännande match, säger ”Tolle” som var nöjd med stora delar av insatsen hemma mot Ilves.
– Vi fick se en bra version av Djurgården igen, med intensitet i både press- och anfallsspel. En ordentlig uppsnäppning från de senaste matcherna sett till hur vi klarar att höja intensiteten i matchen. Vi skapade målchanser och hade en bra balans mellan omställningar och längre anfall. Så det kändes som att vi var tillbaka igen och det var glädjande att se hur vi tog oss samman snabbt efter att vi bjöd på deras kvittering.
– Vi skapar en målchans tio sekunder efter avsparken och så är det ju i fotboll att det alltid kommer motgångar som du måste förhålla dig till även om du spelar fantastisk. Den biten är jag väldigt nöjd med; att vi skakade av oss kvitteringen och bara körde vidare. Det ger bra signaler inför söndagens derby.

 

Om AIK

  • På nionde plats i tabellen med 26 inspelade poäng
  • Kommer från en hemmavinst mot Mjällby med 1-0 senast
  • Ioannis Pittas är lagets bästa målskytt med nio mål i serien
  • Inga avstängningar inför matchen.

 

Thomas Lagerlöf om AIK
– AIK har ju tagit två raka segrar och kommer med självförtroende, så det kommer som alltid att bli ett tufft möte. De har ju varierat lite sedan tränarbytet men i de två senast matcherna har det haft mer av en fembackslinje, även om de har ändrat en del i förhållande till motståndarna. Så det kan nog bli någon ändring mot oss också på söndag, vilket vi måste vara beredda på.

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

AIK - DIF 2-0, Allsvenskan apr 2024
AIK - DIF 3-4 (efter straffar), Svenska Cupen mars 2024
AIK - DIF 2-0, Allsvenskan sep 2023
DIF - AIK 1-0, Allsvenskan maj 2023
DIF - AIK 1-2, Allsvenskan okt 2022

18 augusti, söndag 14:00Tele2 Arena

DjurgårdenAIK
0-2 (0-1)

  • MålskyttarBersant Celina 39'Rui Modesto 63'
  • Gula kortTobias GulliksenAdam StåhlViktor BerghJacob Une Larsson
  • Domare Victor Wolf
  • Publik 26225 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat