Företag

Inför Djurgården - Degerfors

  • Herrar
  • A-lag
  • 9 mars 2024

Dags för rafflande kvartsfinal i Svenska Cupen på söndag då Degerfors gästar Tele2 Arena. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - DEGERFORS

Söndag 10 mars klockan 13:00, Tele2 Arena
Taket är stängt.

Köp biljett här.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Rasmus Schüller, Gustav Wikheim och Theo Bergvall är de spelare som inte är tillgängliga, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningar i Svenska Cupen

1 varning: Samuel Dahl, Samuel Leach Holm, Miro Tenho

Spaningar

  • Tre raka segrar och 10-0 i målskillnad blev facit i gruppspelet. Nu är det dags att rikta om fokus till  kvartsfinalen mot ett Degerfors som stått för starka prestationer i sin grupp.
  • I händelse av avancemang kommer semifinalen att spelas bortaplan med speldatum söndag 17 mars kl. 15.00 mot vinnaren i kvartsfinalen Mjällby-AIK.
  • Tobias Gulliksen gjorde en drömdebut med mål direkt och imponerande kvickhet i aktionerna på kanten. Spännande fortsättning väntar på söndag.
  • Även danske nyförvärvet Peter Therkildsen klev in för en debut mot IFK Göteborg.
  • Över 12 000 sålda biljetter under lördagen och stadigt tickande uppåt.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Härligt med en ny hemmamatch på Tele2 Arena igen och ett intressant motstånd som väntar. Det kommer att bli väldigt viktigt att vi är välorganiserade när Degerfors har bollen. Jobbar vi en-mot-en blir det väldigt mycket löpande och där är de skickliga på att utnyttja hela banan. Så det blir en utav nycklarna och jag tror och hoppas att vi har ett högre tempo i vårt spel och kan utnyttja det.

Förberedelserna inför matchen har varit goda och det var självklart lite extra trivsamt med en torsdagsträning på ett vårsoligt Kaknäs med snudd på maximerad trupp.
– Gustav Wikheim gjorde nästan en full träning och var i alla fall med under 75 procent av passet, där ser det bra ut. Det var bara Theo Bergvall som saknades eftersom han genomgått ett ingrepp. Så vi är i stort sett friska och tar små steg framåt mot formen varje vecka, berättar Kim som kan glädjas åt offensiv utdelning i form av tio gjorda mål i gruppspelet.
– Det är givetvis viktigt för oss, men det är också glädjande att vi hållit nollan. Båda de faktorerna har vi lyckats bra med så här långt, mot på papperet lite sämre motstånd såväl som mot IFK Göteborg.

 

Om Degerfors IF

  • Vann sin grupp i Svenska Cupen på fem poäng efter ett kvitteringsmål till 2-2 på övertid mot Elfsborg i sista gruppspelsmatchen.
  • Innan dess besegrades Örgryte med 5-0 följt av 2-2 mot GAIS.
  • Gustav Lindgren var lagets bästa målskytt i gruppspelet med tre mål.
  • Bernardo Morgado är avstängd efter ett rött kort mot Elfsborg.

 

Kim Bergstrand om Degerfors
– Degerfors har imponerat. Det var ingen lätt grupp de hamnade och de gick ändå vidare därifrån. Ser man till vad som utmärker dem är det att de har förbättrat sitt försvarsspel. De har varit bollskickliga och haft ett väldigt fint vändningsspel – som de i och för sig har haft länge – men de har totalt sett blivit lite bättre bakåt. I övrigt har de ändrat lite i sin organisation av vad vi har sett hittills, förut spelade de 3-4-3 och nu är det mer 3-5-2. Ett generellt sett väldigt skickligt lag som har varit duktiga på att fylla luckorna efter de spelare som de blivit av med.

10 mars, söndag 13:00Tele2 Arena

DjurgårdenDegerfors IF
3-0 (0-0)

  • MålskyttarMarcus Danielson 47'Besard Sabovic 69'Oskar Fallenius 84'
  • Domare Adam Ladebäck
  • Publik 12828 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat