Företag

Inför Djurgården - IFK Värnamo

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 juli 2024

Djurgården ångar vidare i toppstriden när Värnamo gästar Tele2 Arena på söndag. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - IFK VÄRNAMO

Söndag 14 juli klockan 14:00, Tele2 Arena

Köp biljett här

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

 

Truppstatus

– Piotr Johansson och Rasmus Schüller är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

4 varningar: Besard Sabovic
3 varningar:
Gustav Wikheim
2 varningar: Samuel Leach Holm, Jacob Une Larsson 
1 varning: Theo Bergvall, Marcus Danielson, Albin Ekdal, Magnus Eriksson, Piotr Johansson, Peter Therkildsen, Patric Åslund

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Samuel Leach Holm, Jacob Une Larsson

Spaningar

  • Viktig seger mot IFK Norrköping i omstarten som innebär återtagen andraplats i tabellen.
  • Familjefest på söndag med mycket aktiviteter på Arenatorget mellan 12-14, läs mer här.
  • Ingen comeback denna gång för Rasmus Schüller som inte finns med i matchtruppen.
  • Järnkaminerna kör JK-dagen på söndag med bland annat Open Air på grusplanen bakom Sofia-läktaren. Här hittar du mer info.
  • Samuel Leach Holm och Jacob Une Larsson åker på avstängning vid ytterligare gult kort.
Riktigt kul att komma tillbaka och spela inför vår hemmapublik.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och spela inför vår hemmapublik. Vi drev upp intensiteten ordentligt under sista träningsveckan innan matchen mot Norrköping och nu har vi fått en tävlingsmatch i benen. Så vår önskan är att kunna driva upp intensiteten ytterligare ett snäpp till på söndag.

Med i bagaget finns tre poäng efter en övertygande insats mot Peking.
– Vi hade en stabil återstart av Allsvenskan mot Norrköping där vi gör en bra match i alla delar av spelet. Det var inga riktigt svaga punkter, även om det kanske var några tekniska missar för mycket i första halvleken och lite hafsigt några gånger. Men ändå väl godkänt på samtliga delar, vi sitter ihop på ett bra sätt för att vara första tävlingsmatchen på ett bra tag. Det känns som att vi har en bra grund att stå på och nu gäller det att speeda upp det ytterligare och som sagt höja intensiteten ännu mer när vi kommer ut på Tele2 Arena på söndag, berättar ”Tolle” som tycker att träningsveckan har rullat på enligt plan.
– Fler och fler spelare är på väg tillbaka och de som har haft lite skavanker får mer och mer träning i benen. Så konkurrensen ökar hela tiden och vi hade samtliga med i träning i torsdags förutom Piotr Johansson.

 

Om IFK Värnamo

  • På nionde plats i tabellen med 17 poäng.
  • Vann senast med 2-0 mot IFK Göteborg.
  • Samuel Kalu är lagets bästa målskytt med sex fullträffar i serien.
  • Inga avstängningar inför matchen.

 

Thomas Lagerlöf om IFK Värnamo
– De vann ju med 2-0 mot IFK Göteborg senast i en ganska jämn fotbollsmatch. Värnamo är ett tydligt lag som vet vad de sysslar med och som har kommit tillbaka bra efter en lite svagare inledning av säsongen då de hade lite skralt med poäng. De har stått för goda resultat och prestationer under våren och fick en bra omstart med segern hemma mot Blåvitt senast. Ett lag som vi tidigare har tycket varit lite svårspelade och det gäller för oss att vara noga med att göra rätt saker.

Senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

Djurgården - IFK Värnamo 1-2, Allsvenskan sep 2023
IFK Värnamo - Djurgården 1-2, Allsvenskan julli 2023
IFK Värnamo - Djurgården 0-0, Allsvenskan aug 2022
Djurgården - IFK Värnamo 5-0, Allsvenskan juli 2022

Tips inför matchen

Besök gärna Djurgårds-baren Volanders som ligger mitt emot restaurang Solen i Slakthusområdet innan  matchen. De erbjuder uteservering, ett brett spektra av prisvärd dryck, samt en korvmeny döpta efter Djurgårdslegendarer.

14 juli, söndag 14:00Tele2 Arena

DjurgårdenIFK Värnamo
1-0 (1-0)

  • MålskyttarDeniz Hümmet 17'
  • Gula kortBesard SabovicAlbin Ekdal
  • Domare Fredrik Klitte
  • Publik 17778 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat