Företag

Inför Djurgården - Vitoria SC

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 okt 2024

Första hemmamatchen i ligafasen av UEFA Conference League väntar på torsdag då DIF ställs mot portugisiskt motstånd av hög klass.

DJURGÅRDEN - VITORIA SC

Torsdag 24 oktober klockan 18:45, Tele2 Arena

Köp biljett.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Piotr Johansson är den enda spelaren som inte är uttagningsbar, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling. 

Varningsläget Conference League

1 varning: Tobias Gulliksen,Tokmac Nguen.

Spaningar

  • Dags för första hemmamatchen i ligafasen av UEFA Conference League efter att DIF inlett med kryss mot LASK borta.
  • Roberth Björknesjö klev in som ny huvudtränare säsongen ut under tisdagen och har haft en träning på sig för att förbereda laget.
  • Agon Mehmeti och Hugo Berggren backar upp som assisterande tränare.
  • Tre matcher hemma och tre borta väntar i ligan med 36 lag. De åtta bästa lagen går direkt till åttondelsfinalen och lag som slutar på plats 9-24 spelar en playoff-runda, där vinnarna går vidare till åttondelsfinalen. Därefter följer ett rakt utslagsspel. 
  • Den kosovanske domaren Gent Nuza dömer matchen.

 

Tränarkollen

Roberth Björknesjö inför matchen:

– Det var jättekul att köra första träningen med laget idag. Det går ju inte att förändra alltför mycket eftersom det är match redan på torsdag, däremot har jag gett spelarna grunderna i det jag tycker är viktigt i försvaret och anfallsspelet mot Vitoria. Det är det som vi huvudsakligen jobbat med, berättar Roberth efter ett aktivt och intensivt första pass med laget på Tele2 Arena under onsdagen.
– Känslan har varit jättebra, spelarna är pratglada och delaktiga, så det har varit en fin start så här långt. För egen del försöker jag komma in med mycket energi, det är ett nytt ledarskap så det gäller att vara sig själv, köra så hårt som möjligt och visa att jag vill det här väldigt mycket också.

Att Roberth får göra sin första match som DIF-tränare inför hemmapubliken blir också ett extra plus.
– Det ska bli kul att få inleda på Tele2 Arena. Jag hoppas att det blir ett bra gung på läktarna och att vi kliver ut med en hög energi i spelargruppen. Så jag ser fram emot matchen, det ska bli väldigt spännande.

 

Om Vitoria SC

  • På femte plats i Primeira Liga med 14 poäng på åtta matcher.
  • Kommer närmast från en seger i portugisiska cupen mot Pacos de Ferreira med 3-1.
  • Vitoria har varit målsnålt i ligan med endast nio gjorda mål där Gustavo Silva är lagets bästa målskytt i serien med två mål.
  • Vann sin första match i ligafasen av UECL med 3-1 hemma mot slovenska NK Celje.  
  • Mer utförlig info och historik om Vitoria SC hittar du i följande artikel.

 

Roberth Björknesjö om Vitoria

– Det är ett väldigt skickligt lag vi möter, Fysiskt defensivt och de är tekniska och snabba. Dessutom har de mer djupledsspel än vad jag trodde innan vi hade genomgången med Pelle (Olsson, motståndarscout i UECL) och vi är förberedda på att Vitoria är ett lag som är otroligt bra i omställningarna. Men jag hoppas att vi för vår del kan sätta ett tryck och få matchbilden dit vi vill. Det känns som att energinivån är hög i gruppen och det blir viktigt att vi tar med oss den in i matchen, resonerar Roberth som poängterar att fokus under matchen ändå ligger på den egna prestationen.
– Det är ju ett nytt lag att ta sig an för mig, men jag tänker mer på vad vi själva ska göra. Vi fokuserar på ett par punkter i defensiven samt ett par punkter i offensiven. Gör vi de bitarna fruktansvärt bra så har vi möjlighet att få till en riktigt bra prestation på torsdag.

 

24 oktober, torsdag 18:45Tele2 Arena

DjurgårdenVitoria SC
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat