Företag

Inför Malmö FF - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 31 aug 2024

Allsvenskt toppmöte väntar på Eleda Stadion på söndag. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

MALMÖ FF - DJURGÅRDEN

Söndag 1 september klockan 14:00, Eleda Stadion

Köp biljett.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Albin Ekdal, Piotr Johansson och Malkolm Nilsson Säfqvist är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

6 varningar: Besard Sabovic
5 varningar: Jacob Une Larsson
4 varningar: Gustav Wikheim, 
3 varningar: Adam Ståhl
2 varningar: Viktor Berg, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Daniel Stensson
1 varning: Magnus Eriksson, Malkolm Nilsson Säfqvist, Peter Therkildsen, Oskar Fallenius

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Viktor Berg, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

Spaningar

  • Tungviktsmöte och även seriefinal på Eleda Stadion med oerhört viktiga poäng på spel.
  • Solid prestation mot NK Maribor innebar avancemang till ligaspelet i UECL och en rejäl boost för laget.
  • Nyförvärvade finske anfallaren Santeri Haarala introducerade sig på ett övertygande sätt mot Sirius med mycket energi och kreativitet. Får vi se en ny start mot MFF?
  • Fem spelare i riskzonen där ytterligare ett gult kort innebär avstängning mot Mjällby: Viktor Berg, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

 

Tränarkollen

Thomas Lageröf inför matchen:

– Två bra lag som möts i ett toppmöte och det är alltid roligt att åka ner till Malmö och spela. Det brukar bli bra och roliga matcher mot dem, såväl hemma som borta, och ofta tighta och tuffa tillställningar. Så det ska bli väldigt inspirerande, säger ”Tolle” som hoppas på tredje gången gillt efter två knappa förluster.
– Vi har spelat två matcher mot dem i år och hittills har det varit jämna matcher, där den ena avgjordes sent av en utvisning och den andra på straffläggning. Så vi är medvetna om vilken nivå vi måste upp på, men också medvetna om att vi kan nå dit. Dessutom har vi en stigande form, det har varit bra prestationer här på slutet och många spelare som visar allt bättre form.

Det täta matchandet kräver samtidigt en klok hantering av truppens belastning.
– Det är två dagar efter förra matchen, så vi får suga lite på dagens träning och stämma av med medicinska teamet. Vi måste disponera truppen så att vi har pigga ben över 90 minuter. Men bra prestationer och avancemang ger även energi, så jag tror att många spelare har fått hjälp i återhämtningen av resultatet nere i Slovenien.

 

Om Malmö FF

  • Leder serien sju poäng före DIF men med en match mer spelad.
  • Sparta Prag blev en för tuff motståndare i playoff till Champions League för MFF som förlorade båda matcherna med 2-0.
  • Tappade poäng borta mot Kalmar senast i Allsvenskan då det blev 2-2.
  • Inga avstängningar inför matchen.

 

Thomas Lagerlöf om MFF

– De har ju sålt Sebastian Nanasi och det är klart att frånvaron av en så skicklig spelare blir ett tapp. Men Malmö har många andra duktiga spelare att tillgå, så jag tror inte att det kommer att påverka deras sätt att attackera matchen. De är tydliga i sitt spelsätt och sin metodik hur de vill skapa målchanser och det ändrar inte så mycket i spelet, mer än att det är en duktig spelare som är borta.

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

MFF - DIF, Svenska Cupen 1-1 (4-1 efter straffar) maj 2024
DIF - MFF 0-1, Allsvenskan apr 2024
MFF - DIF 0-0, Allsvenskan aug 2023
DIF - MFF 2-0, Allsvenskan juli 2023
DIF - MFF 2-2 (5-3 efter straffar), Svenska Cupen mars 2023

1 september, söndag 14:00Eleda Stadion

Malmö FFDjurgården
4-0 (3-0)

  • MålskyttarHugo Bolin 9'Anders Christiansen 20'Självmål 22'Isaac Kiese Thelin 80'
  • Gula kortJacob RinneRasmus Schüller
  • Domare Fredrik Klitte
  • Publik (Eleda Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat