DIF vidare i Uefacupen

• 28 aug 2002

Djurgården gick vidare till Uefacupens första omgång efter en enkel 2-0-seger över irländska Shamrock Rovers.

Det var en match som Djurgården kunnat vinna med större siffror, men så blir det inte alltid trots att motståndet håller lägre klass. I stället hade man råd med ett par slarviga avslut och ett lägre tempo än vanligt. Djurgården hade också förmånen att kunna spela på tidigare resultat, tre mål mot ett på bortaplan var ett bra utgångsläge för returen.

Ett par minuter in i matchen passade Andreas Johansson fram Samuel Wowoah. Wowoah lade skottet mot bortre stolpen, bollen gick stolpe-ut.

Andreas Isaksson hade det lugnt mellan stolparna. Två skott på mål var allt Shamrock åstadkom under matchen, båda i första halvlek. James Keddys skott från vänster sida av straffområdet räddade Isaksson galant.

Inte oväntat var det alltså Djurgården som fortsatte att rulla boll och när knappt 20 minuter var spelade sprang Samuel Wowoah på en djupledsboll, åter passad av Andreas Johansson. Wowoah var fri med Robert Horgan i Shamrocks mål men i stället för att runda honom sköt Wowoah rakt på och Horgan kunde rädda ut bollen till hörna.
Lolo Chanko lade hörnan och Wowoah fick sin revansch när han nickskarvade in 1-0.

Därefter tog det inte många minuter innan Kim Källströms långa och tjusiga djupledsboll nådde Lolo Chanko. Chanko hade två Shamrockspelare i hasorna, men svarade med att göra en förbättrad repris av Wowoahs tidigare anfall: Chanko siktade mot bortre stolpen och denna gång gick bollen stolpe-in och gav 2-0.

Tempot påminde stundtals om en division 2-match och det mest minnesvärda från den andra halvleken är Kim Källströms frispark från 35 meters håll. Skjutet på distans eller ej, men det låg stor tyngd bakom den boll som gick över mål.

Men att killarna tidvis tog det lugnt på planen måste betyda att de har sparat sina krafter till söndagens möte med Landskrona.

Djurgårdens IF - Shamrock Rovers 2-0 (2-0)
(19) 1-0 Wowoah
(21) 2-0 Chanko

Varning DIF: Wowoah