Ungdomssvepet - seriestart 2021

Ett svep med fokus på seriepremiären för de äldre pojkakademilagen där bland annat Kofi Fosuhene Asare blev sexmålsskytt när DIF PA19 slog Vasalund med 9-1.

Pojkakademin

Vasalund P19 - DIF PA19 1-9 (0-2)
Mål DIF:
Kofi Fosuhene Asare 6, Elias Barsoum 2, Jonathan Karlsson

BP P17 - DIF PA17 1-5 (1-3)
Mål DIF:
Lucas Zetterberg, Viggo Melin, Ilias Medaghri Alaoui, Fredrik af Forselles, Viktor Dahlman

Skyllbergs IK P16 - DIF PA16 0-3 (0-2)
Mål DIF:
Filip Karlsson, Abbe Hansson, Otto Levin

Seriespelet är igång igen och därmed även Ungdomssvepet där vi summerar veckan som gått inom ungdomsfotbollen, denna gång med fokus på matcherna för de äldre pojkakademilagen.

För pojkakademichef Christian Krigström Gentile fanns det mycket att glädjas åt och här summerar han intrycken från helgens matcher:
– Det har ju inte varit alltför positiva resultat och prestationer den senaste månaden sedan vi kunde börja spela matcher igen. Så det fanns lite anspänning inför seriepremiärerna för alla de tre äldsta lagen och sett till det var det väldigt skönt att det blev lite islossning, säger Christian som går igenom respektive lag nedan.
PA16 åker iväg till Skyllberga, vilket är en knepig bortamatch på gräs. Vi har inte kunnat träna på gräs, det var en lite mindre plan och vi möter ett fysiskt lag som är intresserade av att spela långt. Den typen av lag kan vara knepiga att möta och samtidigt blir det svårt för oss att spela och vara bollförande som vi vill vara, det är ju inte förutsättningar som inbjuder till det. Men förutom det så tyckte Ramin (Sepasi, tränare) att spelarna gör en mogen prestation och vi vinner matchen med 3-0. Utifrån förutsättningarna var ju det viktigaste att komma därifrån med en habil prestation, men även en bra start i tabellen.
PA17 ställdes mot BP och de är alltid duktiga. Men vi har en bra trupp i den årgången och kunde ställa ett fint lag på planen samt även ha en stark bänk, detta utan att göra avkall på PA19 eller PA16. Det känns som att vi tar kontroll på matchen ganska tidigt och det utjämnas till 1-1. Sedan blir det en situation där det blir både straff för oss och utvisning för BP då vi gör 2-1. Efter det så kontrollerar vi matchen och dominerar utifrån de förutsättningarna. Så att börja med en vinst med 5-1 mot BP, som nog får ses som ett av de svårare lagen i serien, är ju en smakstart.
PA19 vann mot Vasalund med 9-1, också där med bakgrund av en utvisning för Vasalund som gör att vi kan dominera på planen på det sätt som vi vill. Så det är klart att vi spelar under gynnsamma förutsättningar men vi slår inte av på takten utan spelar hela vägen igenom och tar med oss alla poängen och en bra målskillnad. Ett extra plus naturligtvis till Kofi (Fosuhene Asare) som gör sex mål, det var kul.

Pojkakademins yngre lag

– De yngre lagen hade också matcher. 2006-1 vann borta mot Västerås IK där det var samma sak för dem som för PA16. Bortamatch och en resa som man kanske inte är van vid då man åkte med Djurgårdsbussen för att inleda seriespelet. Men de klarade det fint och löste det på ett bra sätt på en ganska svårspelad gräsplan. För de övriga yngre lagen var det matchspel med blandade resultat men med rätt stabila prestationer. Så överlag sett en bra utbildningshelg för våra lag, sammanfattar Christian som även passar på att tipsa om möjligheten att delta i Djurgårdens akademicamper under sommaren.
– Nu är det några matcher kvar innan uppehållet och vi planerar för fullt inför uppstarten under hösten med matcher och turneringar. Där emellan kommer akademitränarna att vara engagerade i våra akademicamper under sommaren. Vi kommer att genomföra fem stycken i Stockholm och en i Båstad och det finns gott om valmöjligheter med ordinarie akademicamp för pojkar och flickor, målvaktscamp och även en specifik camp bara för flickor.

Här nedan kan du läsa mer och anmäla till Djurgårdens akademicamper.
Akademicamp
Målvaktscamp
Akademicamp Tjej
Akademicamp Båstad

 

Senaste nytt
Fler nyheter