Företag

Mattias Jonson skrev på för Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 15 juli 2005

Djurgården kan räkna in en svensk landslagsman i truppen. I dag fredag underteckande Mattias Jonson ett avtal om 3,5 år.

 

 

Övergången har varit på gång ett tag, och slutfördes alltså i dag när Jonson och Djurgården tecknade ett kontrakt som sträcker sig fram till den 31 december 2008. Mattias Jonson kommer att ansluta till truppen den 1 augusti och blir spelklar tidigast till derbyt mot Hammarby.

Den 31-årige landslagsanfallaren kommer närmast från engelska Norwich City, där han den gångna säsongen gjorde 28 framträdanden i Premier League. Djurgården och Norwich är sedan tidigare överens om en övergångssumma för spelaren som kostade 18 miljoner då han köptes från Bröndby IF sommaren 2004.

Varför Djurgården, Mattias Jonson?
– Jag har ju pratat om att flytta hem i flera år nu, allsvenskan har lockat hela tiden. Sen har det alltid varit Stockholm som varit målet, både för fotbollens skull och för den sociala biten.
– Att det sen är landets bästa lag som vill ha en är ju förstås oerhört smickrande.

Var det ett alternativ att stanna i England?
– Absolut, det känns tufft att lämna Norwich. Jag hade mer att bevisa där, både för mig själv och för klubben som hade satsat på mig. Förra säsongen var ju inte så lyckad för min del.

Hur ser den närmaste framtiden ut för dig?
– Nu åker jag tillbaka till England och ordnar upp allting. Den första augusti börjar den nya ”anställningen”, och då hoppas jag vara spelklar.

 

Röster om värvningen

Kjell Jonevret, headcoach/sportchef:
– Jättekul. En kille som vi tror kommer att passa väldigt bra in i vårt sätt att spela. Mattias är en hårt arbetande och mycket användbar offensiv spelare som kommer att göra stor nytta för oss. Dessutom är det en riktigt bra kille.

Bosse Lundquist, ordförande:
– En kanonvärvning. Det är första gången Djurgården lyckas knyta upp en etablerad landslagsspelare. Vi har följt Mattias länge och vet att han passar mycket bra in hos oss på alla sätt.

Bosse Andersson, klubbdirektör:
– En klasspelare med höga ambitioner och en långsiktig plan att konkurrera om en plats i A-landslaget. Jonson blir väldigt bra för oss.


Viktor Barth-Kron © DIF Fotboll

Senaste nyheter

Relaterat