Företag

Jonson inte nöjd med oavgjort

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 aug 2005

Mattias Jonson står i omklädningsrummet efter derbyt mot Hammarby. Han är nöjd med spelet som laget presterade, men tycker att det oavgjorda resultatet var onödigt, Djurgården borde ha avgjort matchen tidigare. - Så här direkt efteråt är vi klart besvikna.

Mattias, första stockholmsderbyt avklarat, vad är dina minnen?

- Så här direkt efteråt är vi klart besvikna över 2-2 när vi tycker att vi förtjänade att vinna, vi kom ju tillbaks väldigt bra efter deras första mål. Men man måste knyta åt säcken och det klarade vi inte riktigt idag. Vi hade chanser, eller möjligheter till chanser, att sätta dit ett tredje mål och så får de en chans och så är det i stället 2-2. Men vi får ta med oss det positiva, jag tycker att vi spelade bra och skapade många chanser. Och vi gjorde två mål efter två mållösa matcher.

Hur tycker du ni spelade jämfört med matchen i Helsingborg?
- Självklart är vi mer nöjda med spelet idag och att vi gjorde mål. Vi tog poäng och det kändes klart positivare idag.

Din egen insats då?
- Den var ok, det kändes bättre än i Helsingborg och jag spelade nästan dubbel så lång tid idag, men det är klart att jag hoppas att kunna växa in i det här och göra ännu bättre matcher. Men det kommer.

Det kändes som du fick lite få bollar att jobba med ett tag i första halvlek, eller?
- Vi hade pratat lite om att man kan bli lite isolerad ute på kanten, att man kanske får vara lite aktivare själv och söka upp bollen lite mer. Men det kommer väl det också när man lär sig att läsa de andra, hur Barsom, Arneng och Concha jobbar och hur de vill ha det.

Är du nöjd med laget du kommit till, finns de kvalitéer du hade hoppats på?
- Ja, absolut, och framför allt att det är ett lag som spelar fotboll. Det känns mycket positivt. Sedan var det underbart med en ståplats som den idag som stöttar oss hela vägen, det var kanon. Roligt att det kom så mycket publik idag, när det börjar närma sig 30.000 på ett derby så blir det riktigt bra drag.

Formen i laget då, är ni på väg upp inför matchen mot Cork?
- Absolut. Men det kommer att bli en helt annan typ av match, det kommer krävas ännu mer fysik och kamp från vår sida. Det gäller att behålla kylan och försöka spela som vi kan och som vi gjorde vissa stunder idag så att de får springa väldigt mycket.

Nu väntar en veckas träning innan det är dags för den matchen. Det borde betyda att det kommer att finnas ännu mer fysik och kamp i Mattias Jonson?
 - Det hoppas jag verkligen. Nu får vi lite lugn och ro och kan ladda för den matchen. Det ska bli spännande.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

4 augusti, torsdag 20:00Råsunda fotbollsstadion

DjurgårdenHammarby IF
2-2 (2-1)

  • MålskyttarMikael Andersson 16'Jones Kusi-Asare 24'Fredrik Stenman 30'Björn Runström 74'
  • Domare Peter Fröjdfeldt
  • Publik 27108 (Råsunda fotbollsstadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat