Företag

Mattias Jonson inför Derbyt

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 aug 2005

Efter ett inhopp i matchen mot Helsingborg är Mattias Jonson redo för derbyt mot Hammarby. Han tycker att två raka förluster handlar mer om tillfälligheter men att man snabbt ska vända den trenden. - Det gör vi redan på torsdag, menar Mattias.

Mattias Jonsson debuterade i Djurgården i måndagens matchen mot Helsingborg. Det blev ett inhopp efter 57 minuter. Han tyckte själv att hans inhopp var ok, men att det framför allt var skönt att få komma igång.
- Det var skönt att få vara med killarna och att försöka prestera på plan, skönt att ha debuten avklarad.

Han har följt Djurgården noga de senaste veckorna för att vara väl förberedd och laginsatsen mot Helsingborg tycker han inte var någon av årets bästa insatser av Djurgården.
- Alla önskar nog att vi kunnat prestera
bättre, men trots att vi inte gör en toppmatch så skapar vi i alla fall fem riktigt bra chanser och det är ok. Sen ville bollen inte in, men det får vi försöka rätta till i veckan.

Frågan är vem som ska göra målen. Under tiden i England gjorde Mattias inte ett mål på 20 matcher, men under tiden i Bröndby och i hans tidigare klubbar har det gått betydligt bättre.
- Jag får väl försöka hitta tillbaks till stimmet, menar han.

I matchen mot Helsingborg spelade han på högerkanten, men Mattias tycker att alla platserna i anfallet passar honom lika bra. Under tiden i England spelade han på högerkanten men i Danmark blev det nästan bara spela på vänsterkanten. Offensiv mittfältare är han däremot mindre förtjust i och tycker dessutom att det redan finns bättre alternativ i laget för den platsen.

Mattias tycker att hans spelstil passar bra med de önskemål som tränarstaben har haft.
- Det handlar om att komma rättvänd med fart, att utmana och få till inlägg, men att även vara delaktig i boxen när anfallen kommer från andra sidan. Det är så jag är van att spela och det passar mig bra. Sedan ska jag göra många mål också.

Formen är inte på topp än efter det uppehåll han haft. Han menar att det tar några matcher innan konditionen och timingen sitter, men att i matchen mot Hammarby spelar det ingen roll, då går det på ren vilja.
- Sedan får formen växa fram, det är svårt att säga om det tar en eller fyra matcher men det ska bli bättre och bättre. Jag jobbar hårt på träningarna för att komma i toppform så snart som möjligt.

Matchen mot Hammarby vill han väldigt gärna spela, helst från start. Men han tycker att konkurrensen i truppen är väldigt bra och förväntar sig inte en given plats.
- I dag var det 19 man på träningen och alla 19 vill säkert spela från start. Det är många duktiga spelare och truppen har definitivt kvalitéer för att ta guld och att göra bra ifrån sig i Europa, det finns det alla möjligheter till.

Ett stockholmsderby har han aldrig upplevt, men däremot flera Köpenhamnsderbyn mellan FCK och Bröndby, han gissar att ett Stockholmsderby är något liknande. Samtidigt vill han inte börja ladda för tidigt och riskera övertändning.
- Men det ska bli kul att träffa Djurgårdssupportrarna på riktigt, även om det var många fantastiska supportrar nere i Helsingborg. Nu blir det första gången på ”hemmaplan”, även om det inte är på Stadion.

Hammarby känner han inte till så mycket om mer än att de verkar ha bra form, men han har spelat mot och med en del av spelarna i truppen. Mickel Jensen spelade han med under tre år i Köpenhamn och har haft kontakt med sedan dess.
- Trots att han är bajare så är han en av mina bättre vänner.

Att Djurgården har två raka förluster bryr han sig inte så mycket om.
- Känslan är fortfarande att jag är i Sveriges bästa klubb. Att det blir två förluster i rad är nog mer tillfälligheter. Men självklart vill vi vända den trenden så fort som möjligt och det gör vi redan på torsdag.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

4 augusti, torsdag 20:00Råsunda fotbollsstadion

DjurgårdenHammarby IF
2-2 (2-1)

  • MålskyttarMikael Andersson 16'Jones Kusi-Asare 24'Fredrik Stenman 30'Björn Runström 74'
  • Domare Peter Fröjdfeldt
  • Publik 27108 (Råsunda fotbollsstadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat