Johnson glänste när Djurgården slog BP

• 21 mars 2015

Det blev en seger även i försäsongens näst sista träningsmatch. Djurgården var numret större än Brommapojkarna på ett kyligt Grimsta och vann med rättmätiga 3-0 (2-0).

Blåränderna inledde målskyttet i den trettonde minuten. En av planens bästa spelare, Kevin Walker, slog en boll i djupet mot Sam Johnson som höll undan den uppvaktande BP-backen Carl Starfelt. Johnsons nick var inte hård men tillräckligt för att bollen skulle ta sig förbi målvakten Davor Blazevic och över mållinjen.

Sam Johnson var även inblandad i det andra målet när han vann en närkamp mot två BP-spelare i straffområdet och passade snett bakåt till Jesper Karlström. Den förre BP-spelaren måttade in bollen mot provspelande Nyasha Mushekwi som kunde göra sitt första mål i DIF-tröjan.

Tempot var lågt under den första halvleken som till stor del bestod av att BP:s försvarsspelare rullade bollen i sidled till varandra. Djurgården var kompakt och lyckosamt med att förhindra konstruktiva uppspel men DIF-tränaren Pelle Olsson ville se en högre press och tog ett snack med Sam Johnson och Nyasha Mushewki direkt efter halvtidssignalen.

– Vi ska möta Elfsborg om två veckor i den allsvenska premiären så vi måste skruva åt det här, sa Pelle Olsson som inte var odelat nöjd i DIFTV:s direktsändning i halvtid.

Den andra halvleken var inte gammal när Djurgården ökade på ledningen. Grimsta matchklocka hade passerat 47 minuter när Sam Johnson klackade(!) in matchens vackraste mål. Även passningen till målet, signerad högerbacken Stefan Karlsson, var av den högre skolan – perfekt slagen efter marken.

Efter 3-0-målet följde Djurgårdens spelmässigt bästa period under vilken Brommapojkarna mest fick slå ifrån sig. När innermittfältet med Kevin Walker och Jesper Karlström kunde styra spelet kopplade de blårandiga ett grepp om matchen och låg betydligt närmare ätt fjärde mål än vad hemmalaget var en reducering.

Brommapojkarna har tappat flera av de tongivande spelare från den förra säsongen i Allsvenskan och var numret för litet men lyckades ändå skapa två målchanser när DIF-trycket lättat och flera byten genomförts. Närmast var inhopparen Jacob Ortmark som prickade utsidan av Kenneth Höies vänstra stolpe i matchens slutskede. DIF-målvakten stod annars sysslolös under långa stunder och fick hålla värmen på andra sätt, bland annat genom att kasta ett inkast(!) en bit på upp planhalvan.

Nästa lördag spelas genrepet inför den allsvenska premiären och Djurgården matchar mot finskt motstånd i form av Kuopion Palloseura (KuPS) från högstaligan som också är mittbacken Omar Colleys förra klubbadress.

21 mars, lördag 13:00Grimsta IP