Företag

Säker seger på stekhett Tele2 Arena

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 juli 2015

Efter en knapp månads uppehåll är kulan i luften igen. På ett stekhett Tele2 Arena vann Djurgården rättvist med 2-0 (2-0) mot Örebro.

– Vi fick en bra start. Vi tog med oss energin från hyllningarna av U21-mästarna in till början av matchen. Vi var i samklang med Järnkaminerna och det var riktigt bra drag, sa DIF-tränaren Pelle Olsson och syftade till det uppskattade ärevarvet med EM-bucklan av ÖSK:s Jacob Rinne (andremålvakt) och, framför allt, den förre Djurgårdsspelaren Simon Tibbling.

ÖSK har kommit igen efter en riktigt svag start på seriespelet, men började väldigt avvaktande och lågt på Tele2 Arena. Det straffade sig efter bara fem minuter när en boll som passerat både Nyasha Mushekwi och Sam Johnson hamnade framför vänsterfoten hos Daniel Berntsen. Norrmannen har visat tidigare att han gillar läget och klippte in ledningsmålet med en sträckt vrist, otagbart för Oscar Jansson i Örebromålet.

Efter Berntsens femte fullträff för året försökte Örebro att utnyttja det övertag som fanns i antalet spelare på det centrala mittfältet (Daniel Nordmark, Robert Åhman Persson och Nordin Gerzic mot Kerim Mrabti och Kevin Walker). Det resulterade i en hel del bollinnehav men få målchanser. Den hetaste hade Ahmed Yashin när han sköt över strax före halvtid.

– Vi var väldigt tama sista tredjedelen. Vi vågar inte vara där det gör ont, konstaterade Örebros tränare Alexander Axén besviket.

Det vågade däremot Sam Johnson som tryckte in 2-0 via ribban i den 22:a minuten. Målet kom till efter en skickligt slagen vänsterhörna från Kevin Walker som damp ner mitt i smeten framför ÖSK-målet. Bara minuten innan hade en högerhörna från Daniel Berntsen förlängts in i mål av Emil Bergströms panna, men enligt domaren Stefan Johannesson föregicks det av ojustheter. Några sådana gick åtminstone inte att upptäcka från läktarplats.

13 809 åskådare vädrade ett målkalas men ÖSK lyckades få stopp på hemmalagets produktion. Någon nerv infann sig dock aldrig i matchen.

– Vi hade det under kontroll och kunde spela ett samlat försvar hela tiden förutom de sista tio-tolv minuterna innan halvtidsvilan. Vi kom igen bra i andra halvlek, sa Pelle Olsson som bytte in Amadou Jawo, Jesper Karlström och Elliot Käck innan matchen var över.

– Vi har en jämn trupp och kan spela med väldigt många "rätta" lag. Det är härligt med en så stark konkurrenssituation.

Under matchens slutskede hade Djurgården, som saknade avstängde Alexander Faltsetas, ett flertal bra chanser att öka på till 3-0 utan framgång. Bland annat hade Nyasha Mushekwi två rena frilägen inom loppet av lika många minuter. Hans elfte allsvenska fullträff kommer förhoppningsvis på måndag i Helsingborg i stället. I och med segern och Malmös förlust mot Norrköping gick Djurgården upp på fjärde plats i den allsvenska tabellen.

4 juli, lördag 16:00Tele2 Arena

DjurgårdenÖrebro SK
2-0 (2-0)

  • MålskyttarDaniel Berntsen 5'Sam Johnson 22'
  • Domare Stefan Johannesson
  • Publik 13809 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat