Företag

Groningen avgjorde sent

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 juli 2016

Det var en underbar sommarkväll och Stadions gräs var precis så där grönt som man minns det när Djurgården tog emot Groningen med Simon Tibbling i genrepet inför omstarten av Allsvenskan.

5 232 personer hade bänkat sig på de klassiska träbänkarna och stämningen på läktaren var fantastisk från första till sista sekunden av matchen. Det blev helt enkelt ett riktigt värdig minne av alla de fantastiska matcher som har upplevts på Stadion. Traditionen med sommarmatcher på Stadion är här för att stanna.

Matchen i sig började ganska sävligt med ett litet övertag för Groningen, men efter 20 minuter kom Djurgården igång allt mer. De direkt farliga chanserna dök dok inte upp åt något håll innan halvtidsvilan, Djurgården försvarade sig bra men hade lite svårare att skapa egna chanser.

– Vi är ute efter att få laget mer kompakt än vad vi var under vissa delar av våren och jag tycker att vårt försvarsspel i första halvlek, när det var den typen av spel, stämde bra, menade tränaren Pelle Olsson.

Den andra halvleken blev spelmässigt Djurgårdens som visade upp ett betydligt bättre anfallsspel än i den första halvleken mot ett Groningen som hade bytt ut hela tio spelare. Etablerat anfallsspel blandades med vassa omställningar och det var flera gånger nära att resultera. Allra närmst var Besard Sabovic som från distans träffade stolpens utsida och Tino Kadewere som nickade Daniel Berntsens inlägg i stolpen via en studs i marken. Spelet kom dock av sig något i slutet då Djurgården gjorde många byten, Groningen skapade några riktigt farliga chanser och Hampus Nilsson fick bland annat göra en kvalificerad räddning på ett friläge. Efter 87 minuter kunde dock Tom van Weert avgöra matchen när han nickade in Hans Hateboers inlägg, ett lite snöpligt slut på en bra halvlek från Djurgårdens sida.

– I andra halvlek blev det mer anfallsspel och försvar mot omställningar vilket är lite lurigt, internationellt motstånd är ofta bra i på just det och Hampus Nilsson fick göra några bra räddningar. Vårt anfallsspel var bra i halvleken, vi var kreativa och löpvilliga och utnyttjade de hål som blev i deras lag och skapade flera riktigt bra chanser med ramträffar och flera frilägen. Det är tråkigt att förlora en sådan match, men vi gjorde flera byten för att det är nära till premiären och man tappar ofta lite när man gör så många byten. Men det var inte det som var det viktiga i dag, jag tycker att vi visar god form och vi är redo för omstarten mot Norrköping på lördag. Så det känns bra, menade Pelle.

Djurgårdens senaste nyförvärv Magnus Eriksson debuterade med ett inhopp efter 65 minuter och Pelle var nöjd med vad han såg av Magnus.

– Han visar att han är en väldigt bra spelare och han kommer att göra mycket nytta för laget.

Simon Tibbling spelade första halvlek. Simon lyckades under sin tid i föreningen bli en riktig publikfavorit och publiken visade stor uppskattning för den tidigare djurgårdsspelaren som hyllades både under och efter matchen.

4 juli, måndag 19:00Stockholms Stadion

DjurgårdenFC Groningen
0-1 (0-0)

  • MålskyttarTom van Weert 87'
  • Publik 5232 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat