Kalmar vassast i träningsmatchen på Stadion

• 22 juni 2016

Precis som på Tele2 Arena i våras blev det förlust mot ett bollskickligt Kalmar när ett lite ringrostigt DIF påbörjade uppladdningen inför allsvenska omstarten med 0-2 mot smålänningarna på Stockholms Stadion.

Efter ett antal veckors speluppehåll drog Djurgården igång förberedelserna inför den allsvenska omstarten med en träningsmatch mot Kalmar FF på Stockholms Stadion. Ett lag som gav DIF en rejäl näsbränna med 3-0 senast lagen möttes under våren, den här gången dock utan proffsaktuella, allsvenska skytteligaledaren Marcus Antonsson men med alla tre Elm-bröderna i startelvan vilket skulle visa sig innebära tufft motstånd..
För Djurgårdens del var det några intressanta justeringar från elvorna under vårsäsongen där både Jacob Une Larsson, Besard Sabovic och Amadou Jawo fanns med från start.

Avsparken blev en halvtimme försenad på grund av en trafikolycka som sinkade Kalmars spelarbuss och när matchen väl rullade igång märktes det även att båda lagen inte var framme vid det som ska levereras vid omstarten av serien. DIF inledde ändå bäst men sedan växlade Kalmar upp och var snäppet piggare med mycket bollinnehav, dock utan att få till de riktigt skarpa chanserna.

För Djurgårdens del efterlyste Pelle Olsson mer ordning i försvarsspelet och tydligare djupledsspel innan matchen. Bitvis fick han som han ville men det var ändå för lite som skapades framåt. Defensivt såg det dock stabilt ut där ett passningsskickligt Kalmar försökte luckra upp DIF. Men mer än ett par farliga distansskott från Rasmus Elm, som Kenneth Höie parerade smidigt, blev det inte.

Men med halvtimmen spelad kom sedan ett inte helt ologiskt ledningsmål från gästerna när en annan Elm-broder, David, nickade in 1-0. Inlägget kom från Stefan Larsson på vänsterkanten och Kenneth Höie var chanslös i kassen.

Djurgårdens bästa chans i halvleken fick Mihlali Mayambela strax efter målet när han ryckte sig loss i djupled men avslutet gick strax utanför. Kalmar var som sagt det piggare laget och det var nära ett andra mål när Romario höll sig framme i slutet av halvleken, men det stannade vid ett enmålsunderläge för DIF i pausen.

För att få bättre fart framåt vaskade Pelle Olsson om i laget inför andra halvlek där Kevin Walker och Daniel Berntsen kom in istället för Sabovic och Mayambela samtidigt som Jesper Karlström flyttade in i en offensiv mittfältsroll i ett 4-2-3-1.
– Vi fick lite bättre understöd i anfallet till en början och skapade mer, sa Jesper som trivdes i rollen som offensiv spets i mittfältet.

Det gav också önskad effekt till en början och redan i 47:e minuten spelade Berntsen in till Jawo som var nära att sätta bollen. Kevin Walker var framme och högg på returen men Ole Söderberg i KFF-kassen stod i vägen för avslutet.

Några minuter senare fick Kevin Walker ett nytt läge men sköt en bit över ribban. Kalmar bytte gradvis ut sina tre mycket tongivande Elm-bröder under andra halvleken men lyckades ändå ta över matchen igen med timmen spelad.

Med dryga timmen spelad testades ett dubbelbyte i anfallet där Olunga och Johnson kom in. Men åtgärden gav inget övertag och istället var det Romario som visade sin målfarlighet i 71:a minuten när han via stolpen tryckte in 2-0 till Kalmar efter att ha fått bollen från Ismael.

Lite blårandig glädje fanns ändå att hämta i unge Joseph Ceesays A-lagsdebut när han kom in i 78:e minuten. Men någon större förändring av matchbilden blev det inte mot slutet där Kalmar fortsatte att rulla ut DIF på ett sätt som påminde en hel del om förlusten med 0-3 på Tele2 Arena tidigare i år.

Ingen alltför minnesvärd blårandig insats i denna träningsmatch och för Pelle Olsson handlar det framför allt om att få igång laget igen inför kommande skarpt läge när Allsvenskan startar.
– Kalmar var vassare än oss idag. Vi hade bra inledningar av respektive halvlek men sedan tog de över. Men det här är en träningsmatch där det gäller att komma igång och få matchpuls, det är det viktigaste. Vi har tränat hårt i veckan och de har satt sina spår.  Nu har vi två matcher på oss att få upp pulsen ordentligt och komma närmare hur det ska se ut när vi möter Norrköping, summerar Pelle.

22 juni, onsdag 17:00Stockholms Stadion