Företag

Olunga målskytt när DIF kryssade mot Elfsborg

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 mars 2016

Djurgården kryssade i träningsmatchen på Borås Arena mot svårslagna Elfsborg där Michael ”Ingenjören” Olunga och Jesper Karlström stod för målen.

Pelle Olsson hade fått tillbaka en hel del spelare inför matchen mot ett Elfsborg som ytterst sällan förlorar hemma på Borås Arena. Det var också hemmalaget som inledde bäst och skapade ett visst tryck inledningsvis. Bästa chansen fick Simon Hedlund som fick ett friläge med tio minuter spelade där Kenneth Höie visade klass med en grym räddning.

Men det var Djurgården, anförda av Michael ”Ingenjören” Olunga , som skulle ta ledningen i matchen. Olunga väggade sig igenom Elfsborgsförsvaret med anfallspartnern Amadou Jawo och friställd med Ellergard dundrade sedan ”Ingenjören” in bollen i mål.

Glädjen blev emellertid kortvarig. 70 sekunder senare låg bollen i DIF-målet efter att ett inlägg från Simon Hedlund letade sig in i mål när jagande Viktor Prodell inte fick träff på bollen.

En snabb DIF-replik låg i luften från den glödhete Olunga som följde upp med två ramträffar. Först nickade han en hörna från Kevin Walker i ribban och kort därpå löpte ”Ingenjören” sig fri i djupled och prickade stolpen med ett tungt vänsterskott.

Djurgården fick överlag igång en stark offensiv under halvlekens andra kvart och Elliot Käcks fina vänsterinlägg var värt ett bättre öde men smet dessvärre emellan Jawo och Olunga.

Under sista kvarten var det sedan Elfsborg som höll i taktpinnen men det var DIF som skulle återta ledningen med några minuter kvar av halvleken. Jesper Karlström dribblade sig fram på högerkanten och tryckte in bollen bakom Ellegaard i Elfsborgskassen.
– Jag var nere i hörnet och sen kom bollen ut till Berntsen. Han kunde spela bollen till mig och jag tog emot, vek in och la en klassisk tåpaj, konstaterade  ”Karlis” med ett leende för C More.

I andra halvlek var Elfsborg hetast och Viktor Claesson hade två farliga kvitteringslägen men sköt strax utanför målramen två gånger om. Pelle Olsson passade på att byta in Moon mot Kadewere i 55:e men det var fortsatt övertag för hemmalaget.

DIF stod emot bra och spelet jämnade ut sig men Elfsborg skulle till slut kvittera till 2-2 i 73:e minuten. Marcus Rhodén tog sig in i straffområdet via vänsterkanten och Höie stoppade inspelet men Viktor Prodell fanns på plats och kunde stöta in returen.

Djurgården hade sedan några halvchanser för Jawo och Karlström men även Elfsborg fortsatte att hota i en över nittio minuter sett ganska jämn match. Bästa DIF-chansen i halvleken fick sedan Seon-Min Moon på övertid efter att sydkoreanen trixat sig fram och sköt strax utanför med vänstern. Men störst uppmärksamhet väckte en skada på Jacob Une Larsson som tvingade honom till ett byte i 85:e. Vi återkommer med status på skadan när det finns mer information.

Efter fyra övertidsminuter blåste sedan domare Pandzic av och slutresultatet kändes som ett rättvist utfall för Djurgården och Pelle Olsson som tog med sig följande från matchen:
– Vi gör två bra mål, har två bra djupledsspel och en del intressanta försvarssituationer som vi behöver gnugga. Så det var en nyttig match för oss att spela, precis som vi trodde på förhand. Det finns mycket att lära av den här matchen och en del bra situationer att stärkas av också, säger Pelle som också fick se en intressant första halvlek av Michael Olunga
– Han är ju en stor spelare och bra att hänga upp spelet runt. Men han visar också att han är skicklig i djupled, duktig på att läsa spelet och kommer in med bra tajming. Dessutom är han snabb trots sin storlek, så han kommer att bli en nyttig spelare för oss, avslutar Pelle.

11 mars, fredag 17:00Borås Arena

IF ElfsborgDjurgården
2-2 (1-2)

  • MålskyttarMichael Olunga 15'Simon Hedlund 16'Jesper Karlström 43'Viktor Prondel 73'
  • Domare Bojan Pandzic
  • Publik (Borås Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat