Kalipha Jawla målskytt mot Ungern

• Ungdom
  • Akademi
  • 7 juni 2024

Mål plus assist från Kalipha Jawla och övertygande målvaktsspel från Sixten Bringzén bidrog till seger med 2-1 för det svenska P18-landslaget i torsdagens landskamp.

Det blev seger med 2-1 för det svenska P18-landslaget i den första matchen i dubbelmötet mot Ungern på bortaplan. Fyra DIF-spelare fanns med i truppen och anfallaren Kalipha Jawla samt målvakten Sixten Bringzén startade torsdagens match.

För Kaliphas del inledde han med en assist till Zakaria Loukili som satte 1-0 och blev själv sedan målskytt i 56:e minuten. Även Sixten Bringzén stod för en utmärkt insats mellan stolparna med fina räddningar och var nära en nolla, men tyvärr reducerade Ungern på övertid. Även Alieu Atlee Manneh fick speltid och byttes in i 80:e minuten.

Returmötet spelas på lördag med start 14.00 då vi hoppas på speltid för fjärde DIF-representanten David Tokpah.