Företag

Pär Andersson - ny blårandig kock

  • Ungdom
  • 24 juni 2024

DIF expanderar på matsidan när Pär Andersson nu tar plats bakom kastrullerna för att mätta hungriga djurgårdare.

Att leverera mål är en synnerligen viktig del av fotbollen, i dubbel bemärkelse, och nu utökar DIF köksbemanningen med nyanställde kocken Pär Anderssson – som därmed bildar team med Mathias ”Malte” Ekman vars kokkonster röner stor uppskattning på Kaknäs.  

Pär kommer att laga mat till damlaget och vara verksam på ungdomssidan när det gäller matutbudet på Jompas Hörna och Knivsta Café. Ett uppdrag som han tar sig an med extra stor glädje med tanke på att hjärtat klappar hårt för DIF.
– Jag följer Djurgården hela tiden och har säsongskort. Så när det här dök upp var det omöjligt att inte söka, säger Pär som är redo att lämna startblocken.
– Jag och Malte blir kollegor. Vi har inte hunnit prata ihop oss än, men vi kommer att ha ett utbyte där jag initialt tar hjälp av Malte för att komma till rätta med mycket kring hur saker ska göras. Han blir ett viktigt bollplank, inte minst när det gäller matlagningen för damlaget där det gäller att vara lyhörd för deras önskemål och hur man tillgodoser dem på bästa sätt. 

Utöver det blir det en översyn av caféutbudet på Hjorthagen och Östermalms IP.
– Jag kommer även driva arbetet på Jompas hörna och Knivsta Café. Det är viktigt att hitta ett bra utbud och en skapa en fin miljö.

Kopplingen till Djurgården är som sagt stark och Pär brinner lite extra för ungdomsfotbollen.
– Det känns fantastiskt kul att få det här jobbet. Inte enbart för att jag är djurgårdare i hjärta och själ, utan också för att det var så som min DIF-resa började. Min son började spela i Djurgården ute i Vårberg och frågan ställdes vid ett lagmöte om det fanns någon tillgänglig förälder som ville rycka in. Då sträckte jag upp handen och det är nog den handuppräckning som jag ångrar minst av allt i livet. Det har gett mig så otroligt mycket att få verka som ledare i föreningen i mitt hjärta. Men också att få jobba med barn och ungdomar, framför allt ute i Skärmholmen som av många ses som ett utsatt område. Det handlar inte bara om ett altruistiskt perspektiv, utan även av vissa rent egoistiska skäl så gav det mig väldigt mycket.

Erfarenheterna från den ideella perioden i DIF lär komma till stor nytta för Pär som går all in i sin nya roll.
– Jag kommer att göra allt för att det här ska bli optimalt, det handlar inte bara om yrkesmässig prestige utan även för att det är Djurgården. Det blir ett extra lager och när jag har pratat med Christian (Krigström Gentile, verksamhetsansvarig på DIF Ungdom) så finns det tydliga ambitioner och ett framtidstänk för den här rollen, summerar Pär.

Senaste nyheter

Relaterat